Spiegel για διαρροή Nord Stream: Έκρηξη ισοδύναμη με 500 κιλά δυναμίτη-Ρωσία «δείχνουν» οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Spiegel για διαρροή Nord Stream: Έκρηξη ισοδύναμη με 500 κιλά δυναμίτη-Ρωσία «δείχνουν» οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Περίπου 500 κιλά δυναμίτη (ΤΝΤ) φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν οι μεγάλες εκρήξεις και να καταστραφούν οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με πηγές από γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα Der Spiegel στο πλαίσιο δημοσιεύματός της.

Ειδικότερα, το Spiegel επικαλούμενο πηγές των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρει ότι για να γίνει εφικτή μια τόσο μεγάλη έκρηξη και μια τόσο μεγάλη διαρροή, πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί που πέτυχαν αποτέλεσμα συγκρίσιμο με αυτό που θα προκαλούσαν 500 κιλά ΤΝΤ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μέχρι σήμερα οι εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι μόνο ένας κρατικός φορέας μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια, επισημαίνοντας ότι μόνο δύτες ή κάποιου είδους τηλεχειριζόμενο ρομπότ θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκτιμήσουν τη ζημιά. Για την ώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το παρασκήνιο της διαρροής των Nord Stream, ωστόσο εικασίες «φωτογραφίζουν» την Ρωσία, τονίζοντας επίσης οι αγωγοί δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά φυσικού αερίου.

Από πλευράς του το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τη διαρροή και τα σενάρια που την εικάζουν ως υπεύθυνη για αυτή, ότι είναι πράξη διεθνούς τρομοκρατίας που στρέφεται κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανάλυση Guardian: Είτε η Ρωσία ήταν πίσω από τις εκρήξεις του Nord Stream είτε όχι, λίγα διακυβεύονταν

Η Σουηδική Υπηρεσία Ασφαλείας διεξάγει έρευνα για τις διαρροές στο Nordstream

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter