Spiegel: Καταψηφίστε τη Μέρκελ, έφερε τους ναζί στη Βουλή

Spiegel: Καταψηφίστε τη Μέρκελ, έφερε τους ναζί στη Βουλή

«Η Άνγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στην γερμανική Βουλή οι ναζί. Ανεξάρτητα όμως από το σε ποιον θα δώσει κανείς την ψήφο του, η Μέρκελ θα παραμείνει καγκελάριος. 

Έχει νόημα να πάμε να ψηφίσουμε;», αναρωτιέται ο Γιάκομπ Αουγκστάιν, αρθρογράφος και γιος του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», σε σχόλιό του με τίτλο «Μέρκελ, Η μητέρα του (ακροδεξιού λαϊκιστικού- κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία) ΑfD»

«Εάν κάποια μέρα γίνει απολογισμός για την καγκελάριο και τη θητεία της, ένα πράγμα θα καταγραφεί στα μείον της : H Άνγκελα Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD. Αυτή έκανε σκοπιά όταν ήρθαν οι ναζί στο Κοινοβούλιο. Και μόνο γι’ αυτό θα άξιζε να καταψηφιστεί», συνεχίζει ο αρθρογράφος.

«Ναζί. Σκληρή λέξη, μήπως όμως και με αυτήν υποβαθμίζονται οι πράξεις των δολοφόνων των Εβραίων και εκείνων οι οποίοι ξεκίνησαν τον πόλεμο του τρίτου Ράιχ; Oxι, διότι ο πολιτικός του AfD Γενς Μάιερ φοβάται την «δημιουργία λαών μιγάδων» και θέλει να λήξει η (μεταπολεμική) «κουλτούρα της ευθύνης» (στην Γερμανία). Ο συναγωνιστής του Βίλχελμ φον Γκότεμπεργκ επικαλέστηκε, επικροτώντας την, τη φράση ενός Ιταλού νεοφασίστα ότι «σε ολοένα και περισσσότερες χώρες η εβραϊκή αλήθεια για το Ολοκαύτωμα τίθεται υπό νομική προστασία» . Επίσης, κυκλοφόρησαν ήδη ευρέως οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Γκάουλαντ, του επικεφαλής υποψηφίου του AfD, να «πεταχτεί»(ενν. όπως τα σκουπίδια) στην Ανατολία μια γερμανοτουρκάλα πολιτικός» και ότι έχουμε το δικαίωμα «να είμαστε υπερήφανοι για τις επιδόσεις των Γερμανών στρατιωτών στους δύο παγκόσμιους πολέμους». Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε δίκιο όταν πρόσφατα είπε ότι στο εγγύς μέλλον «θα βρίσκονται στο βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά μετά το 1945 αληθινοί ναζί», συμπληρώνει ο αρθρογράφος του Spiegel.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter