Spiegel: Σε ελληνικά εδάφη οι πρόσφυγες του Έβρου

Spiegel: Σε ελληνικά εδάφη οι πρόσφυγες του Έβρου

Μέσω της πλατφόρμας του twitter ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, ενημερώνει πως η ομάδα των 39 εγκλωβισμένων Σύρων προσφύγων βρίσκεται πλέον σε 100% ελληνικά εδάφη, ενώ παραθέτει το ακριβές στίγμα των meta-data που προκύπτουν από τις φωτογραφίες που οι ίδιοι έχουν αποστείλει.

Ο δημοσιογράφος παραθέτει βίντεο στο οποίο απεικονίζεται γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη με αιμορραγίες, να ζητάει βοήθεια. «Είμαι έγκυος στον 8ο μήνα και χρειάζομαι γιατρό γιατί υπάρχει αιμορραγία», λέει η γυναίκα.

Ο δημοσιογράφος του γερμανικού μέσου ενημερώνει πως απαιτείται άμεσα η διάσωση των 39 ανθρώπων. Τονίζει πως έχει ειδοποιηθεί το 112 και πως το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες, η HumanRoghts360 και η Border Violence κάνουν ό, τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της ομάδας και την πρόσβαση στο άσυλο».

Τέλος παραθέτει βίντεο που παραχωρήθηκε στο βρετανικό Channel4 από τους πρόσφυγες, λέγοντας πως «προφανώς οι μόνοι που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους πρόσφυγες ήταν η ελληνική και (αν αληθεύουν πληροφορίες) η τουρκική αστυνομία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter