Σπίρτζης για Novartis:Δεν υπήρχε καμιά σκευωρία, αλλά τεράστιο σκάνδαλο (Video)

Σπίρτζης για Novartis:Δεν υπήρχε καμιά σκευωρία, αλλά τεράστιο σκάνδαλο (Video)

“Οι εξελίξεις στην Αμερική γύρω από την υπόθεση Novartis με την εταιρεία να υποχρεούται να αποδώσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ως πρόστιμο για τις πρακτικές της στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για σκευωρία, όπως υποστήριζε η ΝΔ, αλλά φανερώνουν το μέγεθος του σκανδάλου”

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης τόνισε χαρακτηριστικά στο Open TV πως: «η ΝΔ έλεγε ότι η υπόθεση Novartis είναι μια στημένη ιστορία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αποδώσει 340 εκατομμύρια. Προφανώς, λοιπόν, υπήρχε σκάνδαλο, αυτό λέει η κοινή λογική. Και αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία σκευωρία για δήθεν σκάνδαλο. Πλέον, είναι αυταπόδεικτο».

«H ελληνική Δικαιοσύνη έστειλε τους δέκα πολιτικούς στη Βουλή, δεν τους έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η συντριπτική πλειοψηφία μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια εμπλοκή στο σκάνδαλο και ευχόμαστε αυτό να ισχύει για όλους. Πάντως, Καμία εξεταστική δεν παρέπεμψε τους δέκα πολιτικούς, μεταξύ των οποίων είναι και δύο πρώην πρωθυπουργοί, σε ειδικό δικαστήριο. Αν υπήρχε σκευωρία, η εξέλιξη της διαδικασίας θα ήταν διαφορετική» είπε με έμφαση ο πρώην υπουργός Υποδομών.

«Δεν είναι δουλειά της αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αναφέρει αν κάποιος πολιτικός εμπλέκεται ή όχι» εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης για να συμπληρώσει πως: «προφανώς μιλάμε για το μεγαλύτερο σύγχρονο σκάνδαλο όταν για αυτά που έγιναν στην Ελλάδα επιβάλλεται στην εταιρεία αυτό το τεράστιο πρόστιμο στην Αμερική. Είναι κάτι πρωτοφανές».

Το παράνομο υλικό Μιωνή χρησιμοποιείται για να κρυφτούν τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας

Αναφερόμενος στην υπόθεση Μιωνή ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε: «Βουλευτής της ΝΔ έχει προαναγγείλει την ύπαρξη του παράνομου υλικού Μιωνή. Το περιεχόμενο του υλικού αυτού είναι μια καλή ιστορία, να τη συζητάμε τέσσερις, πέντε ημέρες και να κρύβονται τα πραγματικά προβλήματα».

«Δεν έχει προκύψει κάποιο αδίκημα σε αυτά που περιέχει αυτή η παράνομη ηχογράφηση. Την ίδια στιγμή, κρύβονται τεράστια ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και αδιανόητοι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης. Και εμείς συζητάμε για το αν οι φράσεις που χρησιμοποίησε σε έναν διάλογο ο Νίκος Παππάς ήταν οι βέλτιστες. Ο κύριος Παππάς έχει δώσει απαντήσεις, έχει κάνει την αυτοκριτική του και ανέλαβε την όποια ευθύνη» συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter