Σπίρτζης: Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν έχουν πρόγραμμα για τις Υποδομές

Σπίρτζης: Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν έχουν πρόγραμμα για τις Υποδομές

Την αντίδραση της κυβέρνησης στην επικείμενη αύξηση των διοδίων που επιθυμούσε η Αττική Οδός είχε προαναγγείλει σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο Κόκκινο χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερα. 

«Πολύ σύντομα θα το μάθετε» είχε πει ο κ. Σπίρτζης σημειώνοντας πως «Δεν μπορεί να υπάρξει αντίδραση της Πολιτείας μέσω της σύμβασης που έχει υπογράφει άλλα υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Όπως εξήγησε ο κ. Σπίρτζης «η πολιτεία μπορεί να αντιδράσει, γιατί η Αττική Οδός δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα τους λόγους, τις αιτίες, τα στοιχεία, το μοντέλο, βάσει του οποίου, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει γίνει από απόσβεση του επενδυμένου κεφαλαίου και του μέγιστου κέρδους που προβλέπεται να έχει η Αττική Οδός».

Ο υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε την αύξηση των διοδίων κίνηση «πρόκληση πολιτική και διαχειριστική», τη στιγμή μάλιστα, όπως είπε, που «βρισκόμασταν, εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις για μείωση των διοδίων». Τόνισε, μάλιστα, ότι υπάρχει συγκεκριμένη και πολιτική στόχευση από την Αττική Οδό και τους μετόχους της.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Παγώνει η κυβέρνηση τις αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν έχει πρόγραμμα για τις Υποδομές. Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μένουν σταθερά προσηλωμένοι στις λογικές του παρελθόντος. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι ο σχεδιασμός της στο τομέα αυτό, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τη χώρα, τις κοινωνικές ανάγκες και τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, αλλά έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση: Είναι προσηλωμένος σε υποδομές που εξυπηρετούν όχι το κοινωνικό σύνολο, αλλά τον έναν επενδυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ως πρώτο παραδείγματα, ανέφερε, το οδικό έργο Ελευσίνα-Θήβα –Υλίκη που εξήγγειλε στον προγραμματισμό της η ΝΔ, για το οποίο ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε, ότι τυχόν υλοποίησή του, θα επέφερε αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους της Ιόνιας Οδού και του Ε65. «Είχε προγραμματιστεί από τον κ. Σουφλιά. Ακυρώσαμε αυτό το έργο, γιατί σύμφωνα με τις συμβάσεις της Ιόνιας Οδού και του Ε65 που είχε υπογράψει η ΝΔ το 2007 και στη συνέχεια αναθεώρησε το 2013, προβλέπεται, ότι αν γίνει αυτό το έργο, θα δοθούν αποζημιώσεις σ΄αυτές τις παραχωρήσεις. Και είναι να απορεί κανείς, όταν η ΝΔ το γνωρίζει, καθώς έχει υπογράψει αυτές τις συμβάσεις, ανακοινώνει ότι θα υλοποιήσει ένα έργο για το οποίο προβλέπονται αποζημιώσεις».

Ως δεύτερο παράδειγμα, ανέφερε την επέκταση της Αττική Οδού από την Κατεχάκη μέχρι τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, που υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προωθεί τη συγκεκριμένη επέκταση στοχεύοντας πρωτίστως στην εξυπηρέτηση του επενδυτή και αφήνει στο περιθώριο τις οδικές και σιδηροδρομικές επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς το Λαύριο, τη Ραφήνα τη σύνδεση της Λεωφόρου Κύμης με την Εθνική Οδό, αλλά και την επέκταση της Αττικής Οδού προς τις δυτικές συνοικίες. «Όλες τις κρίσιμες υποδομές δηλαδή, που θα έδιναν ανάσα στο λεκανοπέδιο και εξυπηρετούν ζωτικής σημασίας κοινωνικές ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπίρτζης, τόνισε επίσης, ότι στη λογική εξυπηρέτησης του επενδυτή, κινήθηκε και ο σχεδιασμός της Αττικής οδού: «Δεν έγινε για να εξυπηρετήσει το κοινωνικό σύνολο αλλά τον επενδυτή του αεροδρομίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter