Σπίρτζης: Κατονομάζει τον νυν διευθυντή της Ν.Δ. για το σκάνδαλο με τα εισιτήρια της ΣΤΑΣΥ

Σπίρτζης: Κατονομάζει τον νυν διευθυντή της Ν.Δ. για το σκάνδαλο με τα εισιτήρια της ΣΤΑΣΥ

Για «τουλάχιστον» ανοχή της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στο μεγάλο σκάνδαλο των εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως αναφέρει, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είχαν διορίσει τις προηγούμενες διοικήσεις, ενώ κατονόμασε τον προηγούμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, μετά την αντικατάστασή του, διορίσθηκε γενικός διευθυντής του κόμματος.

«Το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών, που έκαναν έρευνα στα οικονομικά της ΣΤΑΣΥ, βρίσκει ένα έλλειμμα 3,7 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα που έκανε την έρευνα, από το 2011 έως το 2015. Με τα εισιτήρια υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς. Υπήρχε κύκλωμα, λέει το πόρισμα που γέμιζε τα κιβώτια με μελανοταινίες εκτυπωτών, για να επηρεάζει τα κιλά των επιστρεφόμενων εισιτηρίων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Τα πορίσματα εντοπίζουν τις γκρίζες διαδικασίες και τα κενά που υπήρχαν και απλά τώρα το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση, να σταματήσουν όλα αυτά που γίνονταν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους», υπογράμμισε ο υπουργός.

Το επίμαχο σημείο της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρχε ανοχή ή συγκάλυψη; Τι πιστεύετε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ανοχή τουλάχιστον. Τουλάχιστον ανοχή και είναι απορίας άξιον, από την κριτική που έχει κάνει η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τα ελλείμματα των ΜΜΜ, που μας κατηγορούσε ότι τα ελλείμματα αυτά προέρχονται από τις 15 μέρες που μετακινήθηκαν δωρεάν οι πολίτες στα capital controls, να μας πουν για αυτά τα ελλείμματα, για αυτές τις διαδικασίες, όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος που είχε τοποθετηθεί επί Νέας Δημοκρατίας μόλις απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση, τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και παραμένει μέχρι και σήμερα. Έτσι δεν είναι; Ο κ. Παπαθανάσης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μια ανακοίνωση από τη ΝΔ, πιστεύω ότι πρέπει να βγει επιτέλους για να τοποθετηθεί σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις που κάναμε εμείς πριν δύο χρόνια και πριν ενάμιση χρόνο και έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία και στη Βουλή και σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τουλάχιστον η ΝΔ που έχει και τον γενικό διευθυντή της, που ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη ΣΤΑΣΥ, ε πρέπει να βγάλει μια ανακοίνωση. Να δώσει κάποιες εξηγήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter