Σπίρτζης: Κοντόφθαλμη τακτικίστικη πολιτική η σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ

Σπίρτζης: Κοντόφθαλμη τακτικίστικη πολιτική η σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση επιχειρούν τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας του προοδευτικού κόσμου, ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό» τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής.

«Ακριβώς, προσθέτει, το ίδιο πολιτικό εγχείρημα που επιχειρεί η ευρωπαϊκή αριστερά, το ευρωπαϊκό κόμμα των σοσιαλιστών και δημοκρατών, και οι πράσινοι. Θα ήταν άλλωστε ανιστόρητη, μικρόνοη και ανεύθυνη μία άλλη στάση, όταν οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που επικράτησαν στην Ευρώπη για δεκαετίες μάς οδήγησαν σε βαθιά οικονομική και κοινωνικοπολιτική κρίση, με την ακροδεξιά να κερδίζει δυνάμεις. Θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνη μια στάση που θα συνέχιζε να ασχολείται με δευτερεύουσες και τριτεύουσες διαφωνίες μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και όχι με τον πραγματικό κίνδυνο, τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Ο κ. Σπίρτζης δηλώνει ικανοποιημένος για αυτό το εγχείρημα «επειδή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αναγκαιότητα οικοδόμησης αυτής της προοδευτικής συμμαχίας και συμπόρευσης έχει γίνει κοινός τόπος. Το ίδιο ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών στη χώρα μας. Τους ίδιους προβληματισμούς έχει ένα μεγάλο μέρος της κεντροδεξιάς». «Είναι όμως λυπηρό,υπογραμμίζει, πολιτικοί χώροι, όπως το ΚΙΝΑΛ, να μην κατανοούν αυτήν την ιστορική αναγκαιότητα και να μένουν σε μια κοντόφθαλμη τακτικίστικη πολιτική σύμπλευσης με τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό της ηγεσίας της ΝΔ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter