Σπίρτζης: Ο Μητσοτάκης προσεύχεται στο Κολωνάκι να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Σπίρτζης: Ο Μητσοτάκης προσεύχεται στο Κολωνάκι να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών (Video)

Με αιχμές για τη στάση της ΝΔ, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εμφανίσθηκε βέβαιος ότι θα περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, «ιστορικά η ΝΔ είναι ο χώρος που ιδρύθηκε με δόγμα ‘ανήκουμε στη Δύση’. Συνεχίζει να το πιστεύει αυτό; Θεωρεί ότι οι κεντρικές συμμαχίες που πρέπει να έχουμε δεν είναι η ΕΕ; Πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουμε τους γεωοπολιτικούς συσχετισμούς στη γειτονιά μας;», συμπληρώνοντας ότι «ο Κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ προσεύχονται στο Κολωνάκι, έξω από τον Άγιο Διονύσιο για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ακόμη: «Αυτοί που ζητάνε κάθε δεύτερη μέρα εκλογές και θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση έχουν το όπλο της πρότασης μομφής Το να μην καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής μάλλον σημαίνει ότι επιθυμεί να περάσει η Συμφωνία», ενώ σημείωσε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, ωστόσο, αν ο πρωθυπουργός εκτιμήσει ότι χρειάζεται θα χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο, σε περίπτωση εξελίξεων.

Για τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είπε ότι είναι πολύ καλή και έντιμη, υπογραμμίζοντας ότι ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να συμπορευτεί με τη ΝΔ. «Ο Π. Καμμένος όταν λέει κάτι δεν παίρνει πίσω το λόγο του. Έχει αποδείξει τη δέσμευσή του για μη συμπόρευση με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι αυτή του η στάση επισφραγίζει ότι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα για την κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter