Σπίρτζης: Οι ακροδεξιές Ελλάδας και Σκοπίων χτυπάνε τη συμφωνία

Σπίρτζης: Οι ακροδεξιές Ελλάδας και Σκοπίων χτυπάνε τη συμφωνία

Σκοπιμότητες, οι οποίες συσκοτίζουν το όραμα της εξέλιξης της βαλκανικής γειτονιάς μας, διέβλεψε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, πίσω από την πρόταση αυτή βρίσκονται σκοπιμότητες να απομειωθεί η σημασία της Συμφωνίας με την πΓΔΜ, να απομειωθεί η ψηφοφορία για την λήξη του προγράμματος και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας που τα κόμματα – που τώρα στηρίζουν την δυσπιστία – έδωσαν στους δανειστές και η σκοπιμότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και στους ΑΝΕΛ, που όμως δημιουργήθηκε τελικά στους δικούς της συμμάχους στο Κοινοβούλιο. Ακόμη ο υπουργός Υποδομών, είπε πως διαπιστώνεται η επικράτηση της ακροδεξιάς λογικής στην ΝΔ, ενώ μίλησε και για τις “ακροδεξιές των δύο χωρών που χτυπάνε την Συμφωνία”.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Σπίρτζης, αν αφήσουμε αυτές τις σκοπιμότητες θα δούμε την οραματική εικόνα για την γειτονιά μας, να θέλουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε σε αυτή τις συνθήκες των χωρών της κεντρικής Ευρώπης: να περνάς από την μία χώρα στην άλλη χωρίς να αντιλαμβάνεσαι που είναι τα σύνορα, να υπάρχουν συνεργασίες, κοινές παραγωγικές δράσεις, καθημερινές μετακινήσεις, λίγα έξοδα για τους εξοπλισμούς, να μην υπάρχουν απομονωμένες περιοχές στα σύνορα χωρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter