Σπίρτζης: Σπάσαμε τον κουμπαρά των συμφερόντων (Video)

Σπίρτζης: Σπάσαμε τον κουμπαρά των συμφερόντων (Video)

«Σπάμε δομές, κατεστημένα, σπάμε κομματικούς μηχανισμούς δεκαετιών», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης με τίτλο «Έξυπνες πόλεις και Αστικές Υποδομές», που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο του Γέρακα, και πρόσθεσε:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε στοχοποιηθεί από αυτά τα συμφέροντα, που ο Νίκος Παππάς, ο Παύλος Πολάκης έχουν στοχοποιηθεί και που τελευταία και ο πρωθυπουργός έχει στοχοποιηθεί. Το πρόβλημα τους δεν είναι ούτε ο Σπίρτζης, ούτε ο Παππάς, ούτε ο Πολάκης. Το πρόβλημα τους είναι: Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας. Θα το συνηθίσουν, τόνισε εμφατικά ο κ. Σπίρτζης και υπογράμμισε, ότι οι αλλεπάλληλες επιτυχίες της κυβέρνησης, έχουν πανικοβάλλει τον παλαιοκομματισμό και τις ακροδεξιές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις. Ανέφερε δε, ότι οποιοσδήποτε κι αν απαριθμούσε αυτές τις επιτυχίες μόλις έναν χρόνο πριν, θα τον περνούσαν για τρελό: «Προχθές, ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι πήρε πίσω την εθνική κυριαρχία, που κάποιοι είχαν δώσει με μεγάλη άνεση. Η χώρα, μπορεί τώρα να χαράσσει μόνη της, ποια κοινωνική πολιτική θα ακολουθήσει. Αν κάποιος έλεγε πέρσι, ότι θα έχουμε βγει από το μνημόνιο, ότι θα έχει τελειώσει η αξιολόγηση, ότι θα έχει ανέβει ο υποκατώτατος μισθός, οι 120 δόσεις και όλα τα υπόλοιπα, θα τον περνούσαν για τρελό».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε στην ομιλία του, ότι μέσω της ψηφιακής πολιτικής και των υποδομών, έσπασαν οι κουμπαράδες πολλών συμφερόντων και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Παρά την πολεμική όπως είπε που δέχτηκε το υπουργείο από συγκεκριμένα μερίδα των ΜΜΕ καταφέραμε «να σπάσουμε τον κουμπαρά των κυκλωμάτων των πλαστών εισιτηρίων». Όπως σημείωσε, τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, αυξήθηκαν κατά 30%., ποσοστό που μεταφράζεται σε 3,5 εκατομμύρια μηνιαίως, χρήματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετακινηθούν δωρεάν ή πολύ φθηνά, ο κόσμος της εργασίας κατά την πρωινή ζωή, χωρίς να επιβαρυνθεί όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κρατικός προϋπολογισμός, χωρίς να κάνουμε ελλειμματικές τις συγκοινωνίες και χωρίς να ανεβάσουμε τη φορολογία. Ο κ. Σπίρτζης, υπεραμύνθηκε της κοινωνικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση στις αστικές συγκοινωνίες για τον κόσμο της εργασίας και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και των ΑΜΕΑ, σχολιάζοντας και την επίθεση που δέχεται ο αν. υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης: «Είναι πραγματικά τόσο ψεύτικο να κατηγορούν τον Παύλο και την κυβέρνηση για τη συμπεριφορά τους στους συμπολίτες μας με αναπηρία, όταν αυτή η κυβέρνηση ειδικά για αυτούς του συμπολίτες μας, έχει κάνει τα πάντα και η ΝΔ έχει κάνει ακριβώς τα ανάποδα».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε ακόμη στο οριστικό τέλος στη διαφθορά που έβαλε η νέα νομοθεσία στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης. Τόνισε ακόμη, το πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές αφού θα κριθεί το μέλλον της χώρας και η ζωή των πολιτών. «Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επικράτησαν στην Ευρώπη είχαν αντίκτυπο και στις υποδομές αφού αυτές σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται με κριτήρια βιωσιμότητας και όχι βάσει των κοινωνικών αναγκών ή της ανάπτυξης της περιοχής. Το τραπεζοκεντρικό σύστημα μείωσε τον προϋπολογισμό των υποδομών άρα περιορίστηκε σημαντικά η δυνατότητα για κοινωνικά έργα όπως σχολεία, νοσοκομεία, αντιπλημμυρικά έργα. Τέλος, πρόσθεσε, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε πώς πορευόμαστε σαν χώρα, τι κάνουμε με τις υποδομές. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ για τις Υποδομές είπε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε πάντα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών ως γνώμονα και όχι την εξυπηρέτηση των πολιτών σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter