Σπίρτζης: Σταματήστε τη λάσπη – Φραστικό επεισόδιο με τον Γιάννη Κουτσούκο στη Βουλή

Σπίρτζης: Σταματήστε τη λάσπη – Φραστικό επεισόδιο με τον Γιάννη Κουτσούκο στη Βουλή

«Δεν έχετε το δικαίωμα να λασπώνετε συνειδήσεις και πρόσωπα! Φτάνει πια!» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και κατέθεσε προς ενημέρωση της Βουλής τα πορίσματα των επιθεωρητών δημοσίων έργων που αποφαίνονται ότι δεν υπήρξε κατάτμηση στο έργο Πάτρα-Πύργος.

 Ο υπουργός Υποδομών είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος διατύπωσε υπαινιγμούς ότι επί θητείας του κ. Σπίρτζη έγινε κατάτμηση του έργου για το πάρει συγκεκριμένη εταιρεία.

«Ευθύνη για το πού βρίσκεται σήμερα το έργο Πάτρα-Πύργος, έχουν αυτοί που έβγαλαν το έργο από την ενιαία εργολαβία της Ολυμπίας Οδού, χωρίς μελέτες, χωρίς σχέδιο και χωρίς χρηματοδότηση» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης και ενημέρωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι 6 από τις 8 δημοπρατήσεις και μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν και οι άλλες δύο. Ταυτόχρονα υπάρχει και συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς κρίσιμο στοιχείο είναι η μελέτη κόστους – οφέλους και ήδη έχουν εξεταστεί πολλά σενάρια για τη βιωσιμότητα του έργου με τις εκπτώσεις που επετεύχθησαν.

Απαντώντας στις αιχμές του βουλευτή για ευνοϊκή μεταχείριση του ομίλου Καλογρίτσα, ο κ. Σπίρτζης απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους: «δεν είναι οι κουμπάροι του 0% έκπτωση που δίνατε τα έργα με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Καταλάβατε; Είναι με 53% έκπτωση. Με 55%. Με 57%. Με τα λεφτά του ελληνικού λαού εσείς κάνατε πλάκα τόσα χρόνια».

«Φτάνει πια. Πονάει να μην παίρνει ολόκληρο το έργο μια εταιρεία με 0% έκπτωση» είπε και πρόσθεσε ότι και οι επιθεωρητές και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν αποφανθεί πως δεν έχει γίνει καμία κατάτμηση και ότι ακολουθείται το πνεύμα και το γράμμα της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter