Σπίρτζης: Στην τελική ευθεία το μετρό της Θεσσαλονίκης (Photos)

Σπίρτζης: Στην τελική ευθεία το μετρό της Θεσσαλονίκης (Photos)

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του μετρό της Θεσσαλονίκης έκανε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από στελέχη της Αττικό Μετρό και εργαζόμενους.

«Το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται και ευχόμαστε στους μηχανικούς που μελέτησαν, συμμετέχουν και κατασκευάζουν το έργο και στους εργαζόμενους να καμαρώσουν σε λίγο καιρό την ολοκλήρωσή του», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης

Σύμφωνα με τον υπουργό, «σε ποσοστό 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (θα ολοκληρωθούν), οι εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρολογικο-μηχανικού εξοπλισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα γίνει προσπάθεια όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Θεσσαλονίκης να στεγαστούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού του χώρου (του Αμαξοστασίου) και του ΟΑΣΘ εφόσον θα είναι ένας οργανισμός και του ΟΣΕΘ (τουλάχιστον η διοίκηση και οι διοικητικές υπηρεσίες) και προφανώς θα κρατήσει κάποια γραφεία και η Αττικό Μετρό για τις επεκτάσεις του έργου που θα γίνουν, για να μην νοικιάζουμε δεξιά και αριστερά κτίρια», όπως είπε.

«Του χρόνου, την ίδια εποχή, τέτοιο καιρό, θα έχουμε τα βαγόνια μέσα στο κτίριο, μέσα στο κέντρο, και μπορείτε να παρακολουθήσετε το Κέντρο Ελέγχου που θα ελέγχεται από εκεί όλη η λειτουργία του, με το αυτόματο σύστημα που έχει προβλεφθεί για το μετρό Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης.


Documento Newsletter