Σπίρτζης: Tέλος στην αδιαφάνεια εταιρειών τύπου Taxibeat και Uber

Σπίρτζης: Tέλος στην αδιαφάνεια εταιρειών τύπου Taxibeat και Uber

«Θα μπει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας με τις εταιρείες διαμεσολάβησης» δηλώνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν πάει να κλείσει καμία Taxibeat.

«Θέλουν, δεν θέλουν κάποιοι», τονίζει ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής και προσθέτει πως το Ελληνικό Δημόσιο δεν γνωρίζει πόσες και τι συμβάσεις υπογράφει και με ποιους.

«Θα θεσμοθετήσουμε το πλαίσιο να λογοδοτούν όλες αυτές οι εταιρείες, να μπορούμε να τις ελέγξουμε ως κράτος. Σήμερα η Taxibeat μπορεί να είναι η καλύτερη εταιρεία του κόσμου, το Ελληνικό Δημόσιο, όμως, δεν το ξέρει. Δεν ξέρει πόσες και τι συμβάσεις υπογράφει και με ποιους. Μπορεί δηλαδή, αντί να έχει σύμβαση με ταξί, να έχει με έναν ιδιώτη, που δεν έχει άδεια επαγγελματία ή ακόμη και κανονική άδεια! Αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Δεν πάει η κυβέρνηση να κλείσει καμία Taxibeat. Αλλά αν δεν βάλει κανόνες αύριο μπορεί και η εν λόγω εταιρεία να θέλει να λειτουργήσει όπως η Uber, που δεν έχει καν επαγγελματίες οδηγούς ταξί, τη στιγμή μάλιστα που και τις δύο αυτές εταιρείες δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε λόγω της έλλειψης του σχετικού θεσμικού πλαισίου» καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μυστικά & Documento

14/08/2022, 05:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter