Σπίρτζης: Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν σε όσους τις έχουν

Σπίρτζης: Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν σε όσους τις έχουν

Έρευνα για να ελεγχθούν από τα συνεργεία των μηχανικών -που κάνουν αυτοψίες- οι πολεοδομικές άδειες όλων των σπιτιών που είναι χτισμένα σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα στο Μάτι Αττικής προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν σε όσους τις έχουν.

Τόνισε ότι είναι η στιγμή να κάνουμε πέρα λάθος πολιτικές και να αλλάξουμε σελίδα.

Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι δεν είναι η μόνη περίπτωση στη χώρα, ο μόνος οικισμός που έχουν γίνει χωροταξικά και πολεοδομικά εγκλήματα, σημειώνοντας ότι έχουμε ζήσει την ίδια κατάσταση στην Μάνδρα αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όσον αφορά τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία.

«Είναι προφανές ότι με τα εγκλήματα που έχουν γίνει, αν δεν πάμε σε μιά τελείως διαφορετική λογική ανάταξης του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού αλλά και εξορθολογισμού του χωροταξικού σχεδιασμού η χώρα θα κινείται έτσι, στο έλεος όποιου επιτήδειου θα θελήσει να έχει τέτοιες ενέργειες, όπως αυτά που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια», είπε.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να δράσουμε άμεσα ώστε όσο μπορούμε ανθρωπίνως να απαλύνουμε τον πόνο κυρίως των πολιτών που έχουν χάσει τους συγγενείς τους και ταυτόχρονα να μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε στο παρελθόν.

«Υπήρχε για δεκαετίες στη χώρα μας μια πολιτική και μια πρακτική που κάποιοι έστησαν τα κόμματά τους, τους μηχανισμούς τους, έστησαν την πρόσβασή τους στην κοινωνία μέσα από μια ανορθολογική και παράνομη πολιτική σε θέματα πολεοδομικά και χωροταξικά. Αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε εντολή να βρεθούν οι πολεοδομικές άδειες, να δούμε ποιος τις έδωσε, ποιοι δήμαρχοι, ποιοι υπουργοί, ποιοι μηχανικοί, όλοι δηλ. οι εμπλεκόμενοι και να αποδοθούν ευθύνες».

Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για πολεοδομικό μπάχαλο, και πως χρειάζεται να υπάρχει σωστός σχεδιασμός. «Δεν μπορείς να διορθώσεις πρoβλήματα χρόνων μέσα σε ένα μικρό διάστημα», υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter