Σπίρτζης για 16χρονο στη Θεσσαλονίκη: «Μαζέψτε τους ανεκπαίδευτους ‘σερίφηδες’ που σπέρνουν τον θάνατο»

Σπίρτζης για 16χρονο στη Θεσσαλονίκη: «Μαζέψτε τους ανεκπαίδευτους ‘σερίφηδες’ που σπέρνουν τον θάνατο»

Τον αποτροπιασμό του εκφράζει ο Χρήστος Σπίρτζης για τη δολοφονική ενέργεια ενάντια στον 16χρονο που δέχτηκε πυρά στο κεφάλι σε καταδίωξη επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ από βενζινάδικο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ιπποκράτειο για τον 16χρονο – «Οι ζωές των Ρομά έχουν σημασία»

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για ανεκπαίδευτους και επικίνδυνους «αστυνομικούς» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Όπως επισημαίνει ο Χρ. Σπίρτζης: «16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη δεν έδωσε τα είκοσι ευρώ για το πετρέλαιο που έβαλε και, πλέον, δίνει μάχη για τη ζωή του με τις πιθανότητες να μην είναι, δυστυχώς, με το μέρος του. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και αντί, ως όφειλαν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (!). Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του επίσης Ρομά, Νίκου Σαμπάνη μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, οι ανεκπαίδευτοι και επικίνδυνοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ανήλικου ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν οπλοφορούσε καν».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστική δήλωση για τον 16χρονο – «Ετοιμοθάνατο το παιδί – Έπρεπε να τον σκοτώσουν; Απαράδεκτο» (Video)

Προσθέτει, μάλιστα: «Μία ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας ακόμη 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυρά που δέχθηκε από «αστυνομικό». Κύριε Θεοδωρικάκο, μαζέψτε επιτέλους τους ανεκπαίδευτους «σερίφηδες» που έχετε βγάλει στους δρόμους και οι οποίοι αντί να εργάζονται για την ασφάλεια των πολιτών, σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο».

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα 16χρονα παιδιά στο θάνατο», καταλήγει ο Χρ. Σπίρτζης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη:Χαροπαλεύει ο 16χρονος που δέχτηκε σφαίρα κεφάλι για 20 ευρώ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter