Σπίρτζης για πυρόπληκτους: Να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ

Σπίρτζης για πυρόπληκτους: Να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ

Με δήλωσή του ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης αναφέρεται τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί έκπτωσης στη ΔΕΗ για συμπολίτες μας που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενώ θυμίζει ότι δεν θα πρέπει να συμβεί ότι έγινε και με τους ανθρώπους στη Μήδεια που έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα για πολλές ημέρες.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «επειδή δεν έχουμε συναντήσει συμπολίτη μας στην Ανατολική Αττική και στη Βόρεια Αθήνα, που να έγινε πράξη αυτή η εξαγγελθείσα έκπτωση, μήπως να την υλοποιήσετε τώρα»;

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Επειδή διαπιστώσαμε ότι η διοίκηση της Δ.Ε.Η. διαβάζει τις ανακοινώσεις μας, μετά τις απαράδεκτες ειδοποιήσεις μέσω SMS και καταμετρήσεις στους κατά-καμένους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας, μέχρι να το δούμε να υλοποιείται και να μας συμπαθά αλλά δεν φταίμε εμείς.

Υπενθυμίζουμε την προαναγγελία της έκπτωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, στις 18 Φεβρουαρίου 2021, που αφορά την έκπτωση στους συμπολίτες μας που έμειναν παγωμένοι, χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, μέσα στον χιονιά Μήδεια για αρκετές ημέρες:

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση στην παρούσα συγκυρία είναι ενδεδειγμένη».

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Δ.Ε.Η. στις 20 Φεβρουαρίου 2021 (επισυνάπτεται), σε συνέχεια της εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνει την έκπτωση στους συμπολίτες μας που έμειναν παγωμένοι, χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, μέσα στον χιονιά Μήδεια για αρκετές ημέρες.

Επειδή δεν έχουμε συναντήσει συμπολίτη μας στην Ανατολική Αττική και στη Βόρεια Αθήνα, που να έγινε πράξη αυτή η εξαγγελθείσα έκπτωση, μήπως να την υλοποιήσετε τώρα;

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της ανεφάρμοστης εξαγγελίας ως φάρμακο κατευνασμού της στιγμής, όπως έγινε και στην Μήδεια.

Είναι δίκαιο, αλλά δεν έγινε πράξη…

Και θα επιμείνουμε μέχρι να μας ενημερώσουν οι συμπολίτες μας στην Εύβοια και στις πληγείσες περιοχές, ότι υλοποιήθηκε…»

Το δελτίο Τύπου της ΔΕΗ τον Φεβρουάριο του 2021: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter