Σπίρτζης: Γνώριζαν από τον Φεβρουάριο ότι ο Υμηττός κινδυνεύει να καεί και δεν έκαναν τίποτα

Σπίρτζης: Γνώριζαν από τον Φεβρουάριο ότι ο Υμηττός κινδυνεύει να καεί και δεν έκαναν τίποτα

Για παντελή κυβερνητική αδιαφορία και στον τομέα της πυροπροστασίας κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης καθώς καταγγέλει το γεγονός πως στις αρχές Φεβρουαρίου είχε αποσταλεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάκη Βορίδη, τον Στέλιο Πέτσα και τον Χρήστο Στυλιανίδη έγγραφο για την αντιπυρική θωράκιση του Υμηττού ο οποίος «μετά τη θεομηνία “Ελπίδα” θυμίζει “μπαρουταποθήκη”».

Ο Σπίρτζης αναφέρει επίσης πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεινε τα αφτιά της αντιμέτωπη με τα συνεχή «αιτήματα των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων που θα συνέβαλαν στον καθαρισμό και την προστασία του Υμηττού ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου».

«Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται και από το έγγραφο του ΣΠΑΥ το οποίο απεστάλη στις 7 Φεβρουαρίου του 2022 δεν μπορεί να ισχυριστεί ούτε ότι δεν γνώριζε ούτε ότι η αυτοδιοίκηση δεν είχε απόλυτη τεκμηρίωση και γνώση για τα έργα που έπρεπε να γίνουν και τον προϋπολογισμό τους. Στο έγγραφο αναφέρεται -προς τιμήν του ΣΠΑΥ και της αυτοδιοίκησης- που μπορούσαν να ανταποκριθούν και που ζητούσαν την βοήθεια των Υπουργείων και της κυβέρνησης. Αλλά μάταια…», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

«Περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, όλους αυτούς τους μήνες που μεσολάβησαν από το Φεβρουάριο ώστε να προστατεύσει τον Υμηττό, το περιβάλλον, τις περιουσίες και τη ζωή των πολιτών. Μάταια επίσης…», κλείνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter