Σπίρτζης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για επικοινωνιακά παιχνίδια την ΕΛ.ΑΣ.

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για επικοινωνιακά παιχνίδια την ΕΛ.ΑΣ.

Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο για αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης στάθηκε στο γεγονός πώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ελληνική αστυνομία για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, ενώ ζήτησε από την Νέα Δημοκρατία, να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Διαβάζουμε για την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο και την υιοθέτηση σχεδίου, κρυφού ως τώρα, για την πλήρη αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ.

Δεν θα σχολιάσουμε την αντίφαση από τη μια να δίνει συγχαρητήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη να αναγνωρίζει την απόλυτη αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της ελληνικής αστυνομίας.

Ούτε την αντίφαση για δύο χρόνια η ΕΛΑΣ να χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, ιδρύοντας νέα τμήματα (ΔΡΑΣΗ, ΟΔΟΣ, ΕΛΑΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία), προσλαμβάνοντας 3500 ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες με κατ’εξαίρεση διαδικασίες, υπερστελεχώνοντας τις υπηρεσίες της «τάξης», όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλεί την βαριά καταστολή, και υποστελεχώνοντας τα αστυνομικά τμήματα και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος και σήμερα να αποφασίζει την πλήρη αναδιάρθρωση της με στόχο να υπηρετήσει τον θεσμικό της ρόλο για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, να μας εξηγήσει πως έφτασε στο άγνωστο σχέδιο αναδιάρθρωσής της.

Με ποιους το συζήτησε; Πώς καλύπτει την αναγκαιότητα πολιτικών συγκλίσεων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, όπως μόλις πριν μια εβδομάδα ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ανακοινώσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, χωρίς καμία συζήτηση με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για πολιτικές σκοπιμότητες, να δίνει διαρροές και δελτία Τύπου στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής της Κυβέρνησης.

Θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με την ΕΛΑΣ και να την αφήσει να εκπληρώσει τους θεσμικούς σκοπούς ύπαρξης της στην υπηρεσία της κοινωνίας, την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του εγκλήματος.

Τέλος, σε σχέση με την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και των υπηρεσιών που την συνδράμουν, ακούμε και ελπίζουμε να είναι ψέματα ότι ετοιμάζεται η ίδρυση υπηρεσίας στην υπό το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ΕΥΠ, και στη συνέχεια η μετακίνηση της νέας υπηρεσίας σε άλλο οργανισμό, με στόχο την εκκαθάριση στελεχών της ΕΥΠ και με άλλοθι την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας και θα το παρακολουθούμε στενά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter