Σπίρτζης: Θέλουμε αστυνομία με εργαζόμενους με στολή, όχι με πραιτοριανούς

Σπίρτζης: Θέλουμε αστυνομία με εργαζόμενους με στολή, όχι με πραιτοριανούς

«Εμείς θέλουμε μια αστυνομία που να ασχολείται με την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών. Μια αστυνομία με εργαζόμενους με στολή και όχι με πραιτοριανούς», τονίζει σε συνέντευξή του ο Χρ. Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Political.

Σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την εντύπωση ότι αμύνεται απέναντι στην κυβερνητική κριτική που θέλει το κόμμα να «κλείνει το μάτι» σε φαινόμενα βίας, ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασυκοφαντεί τους αντιπάλους της προσπαθώντας να μας ταυτίσει με ακραίους χώρους. Έλεγαν λύσαμε τα χέρια της αστυνομίας για να κάνει τη δουλειά της. Και έλυσαν τα χέρια των ακροδεξιών για να δέρνουν απρόκλητα και έκνομα τους πολίτες. Είκοσι μήνες, για να χειραγωγήσουν την ελληνική κοινωνία μέσω του τρόμου και του φόβου, δημιουργούν νέα σώματα πραιτοριανών, ρουσφετολογικών προσλήψεων όπως τα ΔΡΑΣΗ, ΔΡΟΜΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία, αστυνομία μέσων μεταφοράς. Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, συγκεκριμένων ομάδων, που στελεχώθηκαν με κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, ανεπαρκώς εκπαιδευμένων ειδικών φρουρών και η δράση ακροδεξιών θυλάκων είναι πλέον καθημερινότητα. Στον αντίποδα η βαρύνουσα εγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα θεριεύουν. O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδικάζει κάθε βίαιη έκφραση. Αγωνίζεται για να προασπίσει την κοινωνική ειρήνη, την ασφάλεια των πολιτών και τα κατοχυρωμένα από το σύνταγμα, δικαιώματα».

Ο Χρ. Σπίρτζης επισήμανε ότι “η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών είναι δημοκράτες, εγκαταλελειμμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως εργαζόμενοι, ως οικογενειάρχες, ως λειτουργοί σε έναν πολύ κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο για την κοινωνία και την δημοκρατία”.

Και κατέληξε:

«Ντρέπονται και αγανακτούν για την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών θυλάκων με την ανοχή της κυβέρνησης, για τους ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς, για μια αστυνομία, εργαλείο για την προώθηση κυβερνητικών σκοπιμοτήτων. Ξέρουν πλέον ότι εμείς θέλουμε μια αστυνομία που να ασχολείται με την καταπολέμηση του εγκλήματος και την ασφάλεια των πολιτών. Μια αστυνομία με εργαζόμενους με στολή και όχι με πραιτοριανούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter