Σποράδες: Πώς μεσιτικό γραφείο εξαπάτησε δικηγόρο – Αντί να του δώσουν σπίτι του… υπεξαίρεσαν 40.000 ευρώ

Σποράδες: Πώς μεσιτικό γραφείο εξαπάτησε δικηγόρο – Αντί να του δώσουν σπίτι του… υπεξαίρεσαν 40.000 ευρώ

Σε περιπέτεια χωρίς τέλος εξελίχθηκε το όνειρο ενός δικηγόρου να αποκτήσει σπίτι στις Σποράδες. Απευθύνθηκε σε μεσιτικό γραφείο, η κατοικία επιλέχθηκε και του ζητήθηκε προκαταβολή 20.000 ευρώ, για να δοθεί στον ιδιοκτήτη και να προχωρήσουν τα συμβόλαια. Η 35χρονη υπάλληλος του γραφείου όχι μόνο μετέφερε τα χρήματα στον δικό της λογαριασμό αλλά όταν αποκαλύφθηκε η απάτη προχώρησε σε μια αψυχολόγητη ενέργεια. Απέστειλε στον δικηγόρο πλαστό καταθετήριο, που «αποδείκνυε» ότι επέστρεψε τα 20.000 ευρώ ενώ είχε καταθέσει 2 ευρώ…

Σύμφωνα με το Gegonota.news, ο δικηγόρος δεν μήνυσε μόνο την υπάλληλο αλλά και τον 72χρονο ιδιοκτήτη του γραφείου στον οποίο είχε δώσει επίσης 20.000 ευρώ, αλλά τα συμβόλαια αγοράς του σπιτιού δεν είχαν κινηθεί. Από τα 40.000 ευρώ που δόθηκαν συνολικά επεστράφησαν από τον μεσίτη 20.000 ευρώ αλλά δεν γλίτωσε την καταδίκη.

Η 35χρονη υπάλληλος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών, ενώ ο 72χρονος μεσίτης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Επίσης ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο 37χρονος, πρώην σύζυγος της υπαλλήλου καθώς εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος στο τραπεζικό της λογαριασμό. Καταδικάστηκε για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε φυλάκιση 5 μηνών.

Η 35χρονη που κρίθηκε ένοχη για απάτη, πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος , έριξε όλες τις ευθύνες στον μεσίτη.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter