Σπουδαίες ταινίες στην ΕΡΤ (Video)

Σπουδαίες ταινίες στην ΕΡΤ (Video)

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών εξασφάλισε η ΕΡΤ στο πλαίσιο της ακόμη περισσότερο ανανέωσης του προφίλ της και κυρίως του ανταγωνιστικού της χαρακτήρα στο κομμάτι της τηλεθέασης.

Από τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης θα προβληθεί το πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός» με τον Κόλιν Φάρελ, τη Ρέιτσελ Γουάιζ, τη Λεά Σεϊντού και την Αγγελική Παπούλια. Πρόκειται για μια αριστουργηματική και εναλλακτική ιστορία αγάπης που διαβάζεται με δεκάδες τρόπους (από ένα χρονικό επιβίωσης έως μια αλληγορία ματιά σε μια δυστοπική κοινωνία) και έφτασε μέχρι τα Όσκαρ χάρη στο πρωτότυπο σενάριο του σκηνοθέτη και του συνεργάτη του Ευθύμη Φιλίππου.

Ακόμη η ΕΡΤ εξασφάλισε το «Neruda» μια αντισυμβατική βιογραφία για τον χιλιανό νομπελίστα Πάμπλο Νερούδα φτιαγμένη από τον κορυφαίο σκηνοθέτη της Χιλής τον Πάμπλο Λαραΐν που οραματίστηκε μια πειραγμένη πολιτική αλληγορία για να αποδώσει το μέγεθος και κυρίως το ριζοσπαστικό πνεύμα του ποιητή. Τον Νερούδα υποδύεται ο Λουίς Νιέκο ενώ τον επιθεωρητή που τον καταδιώκει ενσαρκώνει ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Μεγάλη επιτυχία για τους ιθύνοντες της ΕΡΤ και η εξασφάλιση των ταινιών «Moonlight» (η ταινία του Μπάρι Τζένκινς κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας του 2016), «Ο γιος του Σαούλ» (το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε ο Oύγγρος Λάζλο Νένες με μια συγκλονιστική δημιουργία για το Άουσβιτς), «Paterson» και «Gimme Danger» του Jim Jarmusch κ.α.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραπάνω ταινίες βρίσκονται στις λίστες των κορυφαίων φιλμ από αμέτρητα περιοδικά και εφημερίδες στις χρονιές που πρωτοπροβλήθηκαν ενώ ειδικά για τον «Γιο του Σαούλ» δεν είναι λίγοι οι κριτικοί κινηματογράφου που το θεωρούν ως το καλύτερο μέχρι στιγμής φιλμ της τρέχουσας δεκαετίας.

Συνολικά εξασφαλίστηκαν τα δικαιώματα 15 νέων ξένων σειρών (ανάμεσα τους τα ιστορικά έπη «Trotsky» (2017) και «Victoria» (παραγωγής ITV, 2016), το «Patrick Melrose» (2018) με τους Benedict Cumberbatch και Jennifer Jason Leigh, η δραματική σειρά αγωνίας «Keeping Faith» (2017) αλλά και οι νέοι κύκλοι των αγαπημένων σειρών «The Affair», «Ντετέκτιβ Μέρντοχ» κ.α.), περισσότερων από 100 νέων ντοκιμαντέρ, 100 βραβευμένων ξένων ταινιών καθώς και 50 δημοφιλών ταινιών του παλαιού και νέου ελληνικού κινηματογράφου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter