Σρι Λάνκα: Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε έως τη Δευτέρα

Σρι Λάνκα: Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε έως τη Δευτέρα

Η κυβέρνηση στη Σρι Λάνκα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, μετά την επίσημη κήρυξη κατάστασης έκτασης ανάγκης.

“Με τις εξουσίες που έχει ο πρόεδρος της χώρας επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας” όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης.

Σοβαρά επεισόδια έγιναν την Πέμπτη καθώς διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και ρεύματος έξω από το σπίτι του προέδρου. Κάποιοι από αυτούς εισέβαλαν μέσα από οδοφράγματα και κατηγορήθηκαν ότι έβαλαν φωτιά σε λεωφορείο. Ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ραγιαπάκσε απέδωσε τα γεγονότα σε «εξτρεμιστικά στοιχεία».

Η Σρι Λάνκα βρίσκεται στη μέση μιας βαθιάς συναλλαγματικής κρίσης που έχει ακρωτηριάσει την οικονομία της. Αντιμέτωπη με διακοπές ρεύματος 13 ωρών, έλλειψη καυσίμων, βασικών ειδών διατροφής και φαρμάκων, η δημόσια οργή έχει φτάσει σε νέο υψηλό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter