Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος αρνείται να παραιτηθεί – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος αρνείται να παραιτηθεί – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει η Σρι Λάνκα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα να κηρύξει σήμερα τη Σρι Λάνκα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι πολίτες της χώρας επωμίστηκαν το βάρος σημαντικών ελλείψεων σε αποθέματα δολαρίων για την εισαγωγή καυσίμων, φυσικού αερίου και φαρμάκων με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια βασικών προϊόντων. Το νέο κύμα ακρίβειας οδήγησε σε γενική απεργία με βασικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου και της κυβέρνησής.

Η απεργία οδήγησε στο πάγωμα των βασικών αστικών αρτηριών, με τα μαγαζιά να παραμένουν κλειστά μαζί με τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης.

Εκατοντάδες φοιτητές και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κοινοβούλιο και την Παρασκευή, με πάμπολλα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σατζίτ Πρεμαντάσα δήλωσε την Παρασκευή στο κοινοβούλιο πως η αντιπολίτευση θέλει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας την ερχόμενη εβδομάδα κατά του προέδρου και της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος όχι απλά δεν παραιτήθηκε αλλά κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Ρατζαπάκσα έχει αρνηθεί να παραιτηθεί επανειλημμένα.

Την 1η Απριλίου ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα είχε κηρύξει πάλι τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η οποία τελικά ήρθη πέντε ημέρες αργότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter