Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος έθεσε εκτός νόμου δύο ισλαμιστικές οργανώσεις

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος έθεσε εκτός νόμου δύο ισλαμιστικές οργανώσεις

Ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα έθεσε εκτός νόμου την _x000D_
ισλαμιστική οργάνωση National Thawheed Jammath (NTJ) καθώς και άλλη μια _x000D_
ριζοσπαστική ομάδα που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τις πολύνεκρες _x000D_
επιθέσεις, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, στις οποίες σκοτώθηκαν _x000D_
περισσότεροι από 250 άνθρωποι και άλλοι 500 τραυματίστηκαν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η προεδρία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος κήρυξε την NTJ και την Jamathei Millathu Ibraheem (JMI) “απαγορευμένες οργανώσεις”.

Με βάση το προεδρικό διάταγμα, είναι δυνατόν να κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία από την κυβέρνηση. “Λαμβάνονται επίσης μέτρα” για την απαγόρευση και άλλων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί, πρόσθεσε.

Την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος Σιρισένα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό όρους, με σκοπό τη σύλληψη όλων των ύποπτων για τρομοκρατία που σχετίζονται με τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής, εναντίον εκκλησιών και πολυτελών ξενοδοχείων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 100 ύποπτοι ενώ είναι σε εξέλιξη μια ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που συνδέονται με την NTJ και με άλλες οργανώσεις.

Ο πρόεδρος Σιρισένα είπε την Παρασκευή ότι εκτιμάται ότι περίπου 140 άνθρωποι στη Σρι Λάνκα έχουν δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος και διαβεβαίωσε ότι θα συλληφθούν όλοι τους εντός των επόμενων ημερών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter