Σρι Λάνκα: Στους 359 οι νεκροί από την επίθεση – Γυναίκα η μία από τους εννιά βομβιστές αυτοκτονίας

Σρι Λάνκα: Στους 359 οι νεκροί από την επίθεση – Γυναίκα η μία από τους εννιά βομβιστές αυτοκτονίας

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα έγινε ακόμα πιο βαρύς σήμερα, φθάνοντας τους 359 νεκρούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 320 νεκρούς και πλέον, όμως πολλοί τραυματίες υπέκυψαν. Τουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις αυτές στη νήσο, που συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής ανέλαβε χθες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.

Γυναίκα η μία από τους 9 βομβιστές αυτοκτονίας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Άμυνας Ρουουάν Ουιζεουαρντένε ένας από τους εννιά βομβιστές αυτοκτονίας ήταν γυναίκα.

Οι επιθέσεις αυτές ήταν οι αιματηρότερες στην ιστορία της νότιας Ασίας.

 Μία ακόμη ελεγχόμενη έκρηξη σε κινηματογράφο στο Κολόμπο

Παράλληλα, η αστυνομία της Σρι Λάνκα γνωστοποίησε σήμερα ότι προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη αφού εντόπισε μηχανάκι, στο οποίο τα στελέχη της υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της χώρας.

Στο μηχανάκι δεν υπήρχαν εκρηκτικές ύλες, διευκρίνισε πάντως η αστυνομία.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, χθες Τρίτη. 

Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τη σφαγή σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας που διέπραξε ένας Αυστραλός ακροδεξιός τον Μάρτιο, όταν έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter