Σσσστ! Ο υπουργός είναι πάλι στην TV

Σσσστ! Ο υπουργός είναι πάλι στην TV

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ως υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης τον Μάκη Βορίδη στο πλαίσιο μιας εσωκομματικής… άσκησης.

Να κλείσει προς στιγμήν το στόμα του Αντώνη Σαμαρά που δεν θα ανεχόταν να μείνει εκτός κυβερνητικού νυμφώνος ένας από τους βασικούς πυλώνες του… σαμαρισμού και ταυτόχρονα να στείλει μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό και όσους τον ακολουθούν ότι τα «αιτήματα» της σαμαρικής μερίδας έχουν σαφή όρια, όσο δεν ακουμπούν τον εσωτερικό πυρήνα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης. 

Κάπως έτσι ο Βορίδης πήρε την υπουργική καρέκλα που ναι μεν δεν ήθελε αλλά του επιτρέπει να προσκαλείται ως υπουργός στα κανάλια και να αναπτύσσει την ακροδεξιά ρητορική του, ο Σαμαράς έλαβε το μήνυμα και άρχισε να βγάζει σε πρώτο πλάνο τις… δεύτερες σκέψεις του και οι μόνοι απολύτως χαμένοι είναι όσοι ζουν από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Με αυτά τα δεδομένα και την προφανώς λαθεμένη «λογική» με την οποία συγκροτήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι «λογικό» τα προβλήματα που παρουσιάζονται να μη λύνονται. Είναι εξηγήσιμο δηλαδή με τη νοοτροπία που έχουν αυτός ο υπουργός και αυτή η κυβέρνηση οι επιστολές του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου λ.χ. να πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων και οι άνθρωποι που ζητούσαν αποζημίωση γιατί τα κοπάδια τους επλήγησαν από καταρροϊκό πυρετό να έχουν δει τον υπουργό μόνο στην.. τηλεόραση!

Μόνο κατόπιν της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία «λογικά» απορρίφτηκε οι κτηνοτρόφοι πληροφορήθηκαν ότι ο υπουργός… ΘΑ εξετάσει το πρόβλημα και ΘΑ δώσει (κάποτε, κάπως) λύση. Αλλά αυτό δεν είναι πολιτική και σε καμιά περίπτωση δεν φέρνει ανάπτυξη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter