Στ. Καλπάκης: Οκτώ μήνες ασύστολης κερδοσκοπίας με τα διαγνωστικά τεστ

Στ. Καλπάκης: Οκτώ μήνες ασύστολης κερδοσκοπίας με τα διαγνωστικά τεστ

«Επικίνδυνη και αντιεπιστημονική» χαρακτήρισε τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι στους εξωτερικούς χώρους δεν μεταδίδεται ο ιός, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελλιγγώνη.

Εξήγησε ότι «τη στιγμή που περισσότερο από ένα μήνα κυκλοφορούμε με μάσκες έξω, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε lockdown και μόνο με sms βγαίνουμε για τα απολύτως αναγκαία, τη στιγμή που θρηνούμε 100 συνανθρώπους μας την ημέρα και υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα, βγαίνει ένας κορυφαίος υπουργός μιας κυβέρνησης που κόπτεται για την ατομική ευθύνη και κάνει μια απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση που στέλνει το λάθος μήνυμα στους πολίτες την πιο κρίσιμη στιγμή».

Και πρόσθεσε: «Μας είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι έξω δεν κολλάει αναφερόμενος στους άνδρες της αστυνομίας ανήμερα του Πολυτεχνείου, όταν υπήρξαν απαγορεύσεις ακριβώς για να μην μεταδοθεί ο ιός και όταν υπήρξε ένα όργιο καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είναι ένας απίστευτος παραλογισμός, ο οποίος είναι επικίνδυνος πρωτίστως για τη δημόσια υγεία, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση παίζει παιχνίδια και με τις ελευθερίες των πολιτών. Έχουμε τις τελευταίες ημέρες ένα κρεσέντο απαράδεκτων δηλώσεων κι ανοησιών από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Με αυτά που είπε ο κ. Γεωργιάδης, με αυτά που είπε ο κ. Γεραπετρίτης και τώρα με αυτά που είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γεραπετρίτη, σχολίασε ότι «το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης τον κάλυψε δείχνει ότι στην κυβέρνηση αρνούνται να δεχτούν ότι κάνουν το οποιοδήποτε λάθος, αρνούνται κάθε ίχνος αυτοκριτικής. Τις ανεπάρκειες τους ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας προσπαθούν να τις καλύψουν με επικοινωνιακά παιχνίδια και λέγοντας ότι διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις τους».

Για τον ορισμό πλαφόν στα διαγνωστικά τεστ επισήμανε ότι «δυστυχώς έπρεπε να περάσουν 8 μήνες, να έχουμε φτάσει σε αυτή τη δραματική κατάσταση και όλο αυτό το διάστημα κάποιοι να κερδοσκοπήσουν ασύστολα σε βάρος της κοινωνίας. Τα ιδιωτικά εργαστήρια κέρδισαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ όλο αυτό το διάστημα. Έπρεπε να φτάσουμε τέλη Νοεμβρίου για να το κάνει η κυβέρνηση. Φωνάζαμε από το Μάρτιο για ενιαία τιμή στα τεστ. Προκειμένου να είναι μαζικά τα τεστ, να υπάρχει διάγνωση, ιχνηλάτηση και να προλαβαίνουμε καταστάσεις. Αλλά και τα 40 ευρώ είναι σημαντικό ποσό, πολύ περισσότερο για τις οικογένειες με παιδιά. Τα τεστ θα πρέπει να είναι μαζικά και να συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ. Οι δηλώσεις Κοντοζαμάνη δείχνουν ότι για τη Ν.Δ. είναι όλα ζητήματα αγοράς, προσφοράς και ζήτησης, σε μια στιγμή που προέχει η υγεία και η ζωή των ανθρώπων».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων ανέφερε ότι «όποτε και να ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, προκειμένου να μην ανοίξουν όπως άνοιξαν τον Σεπτέμβριο. Να μην είναι στοιβαγμένοι 25 μαθητές στις τάξεις, να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και προσωπικό καθαριότητας. Τόσοι μήνες έχουν περάσει από το φιάσκο με τις μάσκες και ακόμη δεν έχουν μοιραστεί στα σχολεία. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να προμηθευτούμε μονά θρανία όπως έκανε η Ιταλία. Γιατί δεν το κάνουμε; Το ζητούμενο είναι με ποιους όρους και με ποιες συνθήκες ασφάλειας θα ανοίξουν τα σχολεία” και συμπλήρωσε “οι μαθητές έκαναν κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα και ζητούσαν σχολεία με ασφάλεια και έβγαιναν υπουργοί της κυβέρνησης κάθε μέρα στα κανάλια και τους συκοφαντούσαν. Έκλεισαν τα σχολεία και δεν ζήτησε ένας άνθρωπος από την κυβέρνηση συγγνώμη στους μαθητές και τους γονείς τους».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter