Στ. Θεοδωράκης: «151 γυναίκες στη βουλή για αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Στ. Θεοδωράκης: «151 γυναίκες στη βουλή για αυτοδύναμη κυβέρνηση»

Πρέπει να φθάσουμε σε μια στιγμή που οι γυναίκες θα είναι σε θέση να ορίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Να είναι 151 γυναίκες στη Βουλή, και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης, ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην πράξη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία των πρεσβειρών της Μ. Βρετανίας Kate Smith και της Σουηδίας Charlotte Sammelin, καθώς και στελεχών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στις ευρωπαϊκές χώρες, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην Ισλανδία, τη χώρα που θα μπορούσε όπως είπε να αποτελεί «φάρο» για τις υπόλοιπες χώρες σε ό,τι αφορά στις πολιτικές για την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καυτηρίασε δύο μεγάλα θέματα που ισχύουν στην Ελλάδα και, όπως είπε, προσβάλλουν τις γυναίκες. Το πρώτο είναι το θέμα των παιδικών σταθμών. Δεν γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει στέγη για όλα τα παιδιά, είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είναι αυτό «της κακοποίησης των γυναικών στα μαιευτήρια» κάνοντας λόγο για τον μεγάλο αριθμό καισαρικών τομών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter