Στ. Θεοδωράκης: “Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ανάγκη από στρατούς και προστάτες”

Στ. Θεοδωράκης: “Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ανάγκη από στρατούς και προστάτες”

«Μια ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ανάγκη από στρατούς και προστάτες» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ 100,3.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφέρθηκε σχετικά και στη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, λέγοντας ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς και οι Τουρκοκύπριοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δοθεί λύση, ενώ προσέθεσε ότι «είναι ενθαρρυντικό ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως γίνονταν σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα».

«Υπάρχει διάθεση να δώσουμε λύση και την ευκαιρία στον κυπριακό λαό να ζήσει ενωμένος σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, εκτιμώντας όμως, πως δεν είναι εύκολο να υπάρξει λύση στις διαβουλεύσεις της Γενεύης. Μπορεί ωστόσο να υπάρξει αρχικά πρόοδος, και στη συνέχεια να «εξεταστούν» εκ νέου τα δύσκολα θέματα, υποστήριξε.

Ο κ. Θεοδωράκης, στην συνέντευξή του επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, και σημείωσε πως ο Αλ. Τσίπρας ήταν θετικός στην πρόταση αυτή. «Πρέπει να ενηλικιωθεί η πολιτική ζωή του τόπου» ανέφερε σχετικά.Αντίθετα, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση λέγοντας πως «αυτό που λέμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει. Υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που προσπαθούν και κάνουν κάποιες ενέργειες αλλά πολιτική ασφάλεια σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται». «Δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν με καλάσνικοφ το ξημέρωμα και να πυροβολούν στο κέντρο της πόλης. Είναι αδύνατον να το αποδεχθεί ο πολίτης αυτό. Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν την παραίτηση του κ. Τόσκα, και θα επιμείνουμε ότι η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, διευκρίνισε ότι αυτή δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό παρά μόνο φευγαλέα, όπου ο κ. Τσίπρας του είπε ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσει μέσα στον Φεβρουάριο.Τέλος, ερωτώμενος για την υπόθεση του ασύλου των 8 Τούρκων, τόνισε ότι ο τομέας Δικαιοσύνης του Ποταμιού, πήρε μια ξεκάθαρη θέση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα. «Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε από τις αξίες μας, από τις αξίες της Ευρώπης. Άνθρωποι που απειλούνται με βασανισμό ή θάνατο, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκδοθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter