Στα 10 ευρώ το πλαφόν των rapid test – Αναλυτικά τι αναφέρει το ΦΕΚ

Στα 10 ευρώ το πλαφόν των rapid test – Αναλυτικά τι αναφέρει το ΦΕΚ

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση δημοσίευσε το σχετικό ΦΕΚ σύμφωνα με το οποίο καθορίζεται η τιμή του καθορισμού ανώτατης τιμής των rapid test τα οποία θα πρέπει να κάνουν συχνά όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα λοιπόν, με το σχετικό ΦΕΚ «για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10 €)».

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους ανεμβολίαστους- Αναλυτικά τα νέα μέτρα που θα ισχύουν

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τα δύο rapid test την εβδομάδα, καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, μέτρο που έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη οργή στους ανεμβολίαστους.

Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου PCR:

-ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των 40 ευρώ.

-ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

Στο ΦΕΚ διευκρινίζεται επίσης, ότι οι ανώτατες τιμές δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών, οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

«Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο που θα περιλαμβάνει και θα αναφέρει ευκρινώς τις ως άνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές» καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, πρόστιμο που θα αυξάνεται σε 5.000 ευρώ αν δεν τηρείται η τιμή του πλαφόν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter