Στα 25 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Στα 25 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σε 25 ανέρχονται τα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από αυτά, δεκαεννιά (19) παρουσίασαν εκδηλώσεις στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση) και έξι (6) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα) ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Συνολικά, εννιά (9) άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο: πέντε (5) σε ΜΕΘ και τέσσερις (4) σε απλές κλίνες. Τέσσερα άτομα δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ 12 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 73 έτη (εύρος: 38 – 85 ετών). Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 13 κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε επτά μέρες οι μολύνσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν. Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, η συντριπτική τους πλειοψηφία εντοπίζεται στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 02/08/2022, έχουν καταγραφεί κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Ημαθίας, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στα 25 τα κρούσματα στην Ελλάδα-2

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter