Στοιχεία του ΥΠΟΙΚ

Στα 3,3 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο τέλος Απριλίου

Βήμα ταχύ από το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μην διακυβευτεί η υποδόση του 1 δις. ευρώ, αλλά και προκειμένου να αναπνεύσει από ρευστότητα η αγορά.

Κι αυτό, διότι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος των ληξιπροθέσμων δείχνουν ότι στο τέλος Απριλίου είχαν διαμορφωθεί στα 3,3 δις. ευρώ. Στο τέλος Απριλίου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου κατέγραψαν συγκριτικά μικρή μείωση της τάξεως των 130 εκατ. ευρώ, η οποία συνολικά κατά το ήμισυ αντισταθμίστηκε από την παράλληλη αύξηση των εκκρεμών επιστροφών φόρου.

Τα στοιχεία έδειχναν μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου στα 2,617 δισ. ευρώ έναντι 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο με παράλληλη αύξηση των εκκρεμών επιστροφών φόρου από τα 675 εκατ. ευρώ σε 741 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, οι υποχρεώσεις του δημοσίου σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών στο τέλος Απριλίου ήταν 3,358 δισ. ευρώ έναντι 3,424 δισ. ευρώ στο τέλος Μάρτη (μείωση 66 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.