Στα 5,45 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από την αρχή του χρόνου

Στα 5,45 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από την αρχή του χρόνου

Αύξηση κατά 727 εκατ. ευρώ εμφανίζουν, σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία στο τέλος του περασμένου Ιουνίου από την αρχή του χρόνου, αγγίζοντας τα 5,475 δις. ευρώ. 

Στα ποσά αυτά έρχονται να προστεθούν και 90,168 δισ ευρώ παλαιών συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016, οι οποίες είναι αμφίβολο αν και σε ποιο ύψος θα εισπραχθούν. 

Τον Ιούλιο πάντως, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώθηκε, διότι στις 31 Ιουλίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, τρεις στους δέκα φορολογούμενος δεν ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με την Εφορία. Που σημαίνει ότι από το 1,1 δις. ευρώ που ανέμενε να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών, μπήκαν στα δημόσια ταμεία λιγότερα περίπου 350 εκατ. ευρώ. 

Κι αν οι νέοι οφειλέτες σπεύσουν να ρυθμίσουν την μη πληρωμή της πρώτης δόσης, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να ελπίζει. Αν όχι, τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα συνεχίσουν να αυγατίζουν και ο κίνδυνος των κατασχέσεων είναι πραγματικός αν ληφθεί υπόψη ότι οι κατασχέσεις αγγίζουν σχεδόν το 60% των φορολογουμένων στους οποίους υπάρχει η δυνατότητα λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter