Στα άδυτα της Λέσχης Μπούρδεμπεργκ

Στα άδυτα της Λέσχης Μπούρδεμπεργκ

Ακουσα πρόσφατα φίλο να μιλάει για τη «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ» στην Ελλάδα και, όπως είναι λογικό, λόγω της έμφυτης περιέργειάς μου ρώτησα τι είναι αυτή η λέσχη. «Α, είναι κάτι σαν Λέσχη Μπίλντερμπεργκ αλλά από τα Lidl». Καταλαβαίνετε ότι η περιέργειά μου πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο. Έχουμε εμείς λέσχη, έστω και Β΄ κατηγορίας, και δεν το ξέρω; Και να λοιπόν τι έμαθα. Κάθε Σάββατο στις 12 το μεσημέρι διάφοροι επιφανείς που αυτοπροσδιορίζονται ως οικονομική και πολιτική ελίτ συναντιούνται στο café restaurant Yellow στη Νέα Ερυθραία γι’ αυτό που ονομάζουν brunch. Αλλά επειδή ένα brunch δεν σε κάνει… Λέσχη Κάτι, το συνοδεύουν με διάφορες ομιλίες με αντικείμενο συνήθως τη σωτηρία της χώρας ή κάτι σχετικό.

Η πρωτοβουλία για τις συζητήσεις μετά τον καφέ και το brioche σολομού ανήκει στον κ. Απόστολο Ταμβακάκη (πρώην τραπεζικό στέλεχος και άνθρωπο του ομίλου Λάτση) και τον κ. Πέτρο Ευθυμίου, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Συμμετέχουν επιφανείς παράγοντες του σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Κάθε φορά είναι και ένας διαφορετικός καλεσμένος που δίνει το έναυσμα για συζήτηση. Με διαβεβαίωσαν ότι συμμετοχή σε αυτές τις συναντήσεις έχουν και άνθρωποι της Αριστεράς. Οταν ρώτησα ποιοι, μου ανέφεραν τον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Για να καταλάβετε, μου ανέφεραν τον Φελέκη ως άνθρωπο της Αριστεράς, αλλά δεν μου ανέφεραν καν το μέλος του ομίλου συζητήσεων Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον δεν θα τον θεωρούν Αριστερό.

Στην προηγούμενη συνάντηση της λέσχης πάντως καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Η παρουσία του Κασσελάκη ζωντάνεψε τη λέσχη, αφού δήλωσαν συμμετοχή στη συζήτηση διπλάσια μέλη απ’ ό,τι συνήθως. Από όσα είπε στην ομιλία του ο Στέφανος τρία πράγματα συζητήθηκαν πάρα πολύ. Το ένα ήταν ότι θαυμάζει ως προσωπικότητα τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το δεύτερο ότι μαζί με τον Τάιλερ, ο οποίος παρευρισκόταν, θα αλλάξει το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Υπήρξε σημείο τριβής του Κασσελάκη με κάποιον παρευρισκόμενο όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε ευθύνες για τη χρεοκοπία στην κυβέρνηση Σημίτη. Είναι σαν να πας σε εκκλησία και να λες ότι ο δεσπότης δεν είναι καλός. Το τρίτο, το οποίο έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από τους brunchers, ήταν η διαβεβαίωση ότι θα «τελειώσει» τον Πολάκη γιατί, όπως είπε, όχι μόνο δεν πειθάρχησε στην εντολή για το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά είπε και ψέματα ότι εγχείριζε ασθενή. Στο παρελθόν πάντως από τη λέσχη του brunch είχαν περάσει ο Αλέξης Χαρίτσης και η Εφη Αχτσιόγλου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένουν να τη λένε ειρωνικά «Λέσχη Μπούρδεμπεργκ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter