Στα «άδυτα» του Ρουβίκωνα, που έσωσε μια… Τράπεζα και άλλα χωριά

Στα «άδυτα» του Ρουβίκωνα, που έσωσε μια… Τράπεζα και άλλα χωριά

Βρεθήκαμε στο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ, ενώ γινόταν συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και συνομιλήσαμε με τον Γιάννη, μέλος του Ρουβίκωνα και της ομάδας δασοπυρόσβεσης. Μας περιέγραψε τον τρόπο που επιχειρεί η ομάδα στις πυρκαγιές, τον εξοπλισμό που διαθέτει και την εκπαίδευση των μελών για να ανταπεξέλθουν σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Μίλησε με παραδείγματα απλών ανθρώπων και περιέγραψε την αντίδραση μιας γιαγιάς που συνειδητοποίησε ότι, αυτούς που έσωσαν το φτωχικό της, τους έχει δει στην τηλεόραση.

Ο Γιάννης μας μίλησε επίσης για την… «αμοιβή» τους, που δεν είναι άλλη από την επιβράβευση της ικανοποίησης να σώζεις έναν άνθρωπο και τον κοινωνικό δεσμό που δημιουργείται. Σε μια μυστηριώδη κίνηση των άστρων, οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα βρέθηκαν να σώζουν το χωριό Τράπεζα. Ο Γιάννης μας περιγράφει τη συνεργασία με οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας, που κατέστησε δυνατή αυτήν την έκβαση.

Επίσης μιλήσαμε για τη συνεργασία του Ρουβίκωνα με τους εργαζόμενους πυροσβέστες και τις φορές που οι… «ανοργάνωτοι» αναρχικοί χρειάστηκε να παρέχουν στα πυροσβεστικά τις μάνικες που δεν τους παρείχε το «οργανωμένο» κράτος.

Εκτός αυτών, ανέλυσε τις κρατικές πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και περιέγραψε τη στάση των συναδέλφων του στη δουλειά και την ενίσχυσή που παρέχουν. Τέλος, κάλεσε στην ενίσχυση της καμπάνιας για την αγορά δεύτερου πυροσβεστικού οχήματος.

Βίντεο/Μουσική/Edit: Αδαμάντιος Αναστασιάδης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter