Στα Eurogroup παραδίδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στα Eurogroup παραδίδεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τα Eurogroup διαχρονικά έχουν γίνει ο εφιάλτης της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά αυτά του 2022 θα δείξουν το πόσο βαριά θα είναι τα μνημόνια που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για μια ακόμη φορά.

Η καταστροφή που έχει συντελεσθεί τα δύο τελευταία χρόνια εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε συνάρτηση με τα αδιέξοδα μέτρα για την πανδημία, έχουν φέρει τους δείκτες του δημόσιου χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος πολύ μακριά από αυτούς των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας.

Μπορεί να προσπαθούν οι χώρες της ΕΕ που βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση με την Ελλάδα να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό πίεσης στο μέτωπο των χωρών του βορρά που είναι αδιάλλακτο στις αλλαγές των κανόνων, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι όμως ελάχιστες.

Οικονομολόγοι του ESM έχουν προτείνει η οροφή στο δημόσιο χρέος να φτάσει στο 100% του ΑΕΠ από 60% που είναι σήμερα, όριο όμως που και περάσει θα είναι το 50% του ποσοστού που έχει η Ελλάδα σήμερα και που χρειαστεί πάνω από μισός αιώνας για να φτάσει στο όριο του 70%.

Το οικονομικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής που προξένησε σε μόλις δύο χρόνια.
Ειδικά τώρα που αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης της Γερμανίας ένας φανατικός των σκληρών κανόνων λιτότητας η Ελλάδα είναι δεδομένο ότι οδεύει σε ένα νέο μνημόνιο, χωρίς να υπάρχει καμία θέληση από πλευρά Μητσοτάκη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε.

Οσο και αν μέσω των καλοπληρωμένων ΜΜΕ η κυβερνητική προπαγάνδα κάνει λόγο για τεράστια ανάπτυξη της οικονομίας το 2021 και το 2022, η ακρίβεια, η ανεργία και οι χαμηλοί μισθοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για καλύτερες ημέρες με την κυβέρνηση αυτή. Κυβέρνηση χωρίς διάθεση να πολεμήσει για να ζήσει καλύτερα τα επόμενα χρόνια η ελληνική κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter