Μην το χάσετε

Στα ίχνη του δολοφόνου το Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Τζίμμυ Κορίνης μίλησε στο Documento για το νέο βιβλίο του και τις αναμνήσεις του από τις ένδοξες μέρες της «Μάσκας» και του «Μυστηρίου». Στη συνέντευξη του στην Έμυ Ντούρου αναφέρει πόσο πολύ κυνηγήθηκε στην εποχή του ενώ διαπιστώνει ότι ο πραγματικός εχθρός του συγγραφέα είναι η λευκή σελίδα και καταλήγει με βεβαιότητα πως το «αυθεντικό αστυνομικό μυθιστόρημα τελείωσε το 1965».

Μετά από την επιτυχία της «Δίκης του Κ.» ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει σκηνοθετώντας τον «Καντίντ» του Βολταίρου. Στη συνέντευξη του στη Στέλλα Χαραμή υποστηρίζει ότι «Οι Έλληνες έχουμε κόμπλεξ να δεχτούμε την καταγωγή μας» ενώ αναφέρει ότι η συνεργασία του με το Soulpepper Theater αποτελεί μια ανακουφιστική σταθερά.

Ένας κύκλος διαλέξεων με θέμα τις πνευματικές διαμάχες στα χρόνια του Νεοελληνικού Διαφωτισμού ξεκινά στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη. Στο ρεπορτάζ της Έμυς Ντούρου υπογραμμίζεται το πλαίσιο της εποχής που εξετάζεται στον κύκλο «Οι διαμάχες στην ελληνική παιδεία και γλώσσα κατά την περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού» και επισημαίνει τις τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις που αφορούν την τυπογραφία, το γλωσσικό ζήτημα, τα επιστημονικά συγγράμματα καθώς και τη συνεισφορά των πεφωτισμένων και εύπορων Ελλήνων στην ανάπτυξη του πνεύματος.

«Η γενιά μου είχε μουσική, συναίσθημα και χτυποκάρδι» λέει ο Πασχάλης στην Ηλέκτρα Ζαργάνη και μας μεταφέρει στην εποχή των Olympians και των μεγάλων επιτυχιών, τότε που οι νέοι άκουγαν μουσική με μανία και έφτιαχναν συγκροτήματα για να μοιάσουν στους Beatles και τους Rolling Stones.

Η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Μέχρι την τελευταία σταγόνα» είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες και το Documento μιλάει μαζί του για το θέμα της διαχείρισης του νερού. Όπως χαρακτηριστικά λέει στον Παναγιώτη Φρούντζο ο γνωστός δημοσιογράφος «όταν γράφουμε νερό διαβάζουμε δημοκρατία» και επισημαίνει ότι από το 2000 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 235 περιπτώσεις επαναδημοτικοποίησης των συστημάτων ύδρευσης εκ των οποίων οι 99 από αυτές έχουν γίνει στη Γαλλία, στην πατρίδα των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών νερού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.