Στα ίχνη του Predator η Εξεταστική: Κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα ίχνη του Predator η Εξεταστική: Κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου αιτήθηκε στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως αν η πλειοψηφία απορρίψει και αυτό το αίτημα, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συμμετέχει στη… γραπτή εξέταση της Σάρα Χαμού, η οποία θα εκπροσωπήσει την εταιρία που εμπορεύεται το Predator, Intellexa.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του insidestory.gr που δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτηςο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν – μέσω κυπριακής εταιρίας- μέτοχος της Intellexa από τον Μάιο του 2020.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, τα μέλη ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή αιτήθηκαν την κλήση του Φ. Μπίτζιου προκειμένου να διερευνηθούν οι «παγιδεύσεις» πολιτικών και δημοσιογράφων από το κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η ΝΔ έβαλε πλάτη στην Intellexa, επιβάλλοντας εξέταση μέσω… e-mail για την εκπρόσωπο της εταιρίας.

Διαβάστε σχετικά: Εξεταστική: Η ΝΔ βάζει πλάτη στην εταιρία που εμπορεύεται το Predator

Η ύποπτη προστασία που παρείχε η πλειοψηφία στη μάρτυρα έγινε με πρόφαση την απουσία της Σ. Χαμού στο εξωτερικό, ασχέτως κι αν η εκπρόσωπος της Intellexa είχε ενημερωθεί εδώ και εβδομάδες ότι θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Τούτων δοθέντων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισαν λίγο πριν την έναρξη της εξέτασης της επικεφαλής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρας Ρογκάκου, ότι δεν θα συμμετέχουν στην ασυνήθιστη διαδικασία εξέτασης της Σ. Χαμού εάν η ΝΔ δεν αποδεχτεί την κλήση του Φ. Μπίτζιου.

Κατά τις πληροφορίες, η συμπολίτευση κέρδισε χρόνο, παραπέμποντας τη σχετική ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης. Να σημειωθεί δε ότι το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν και στην αρχική λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter