Στα «κάγκελα» οι δικηγόροι: Αντί για επίδομα τους δίνουν επιταγές κατάρτισης των 600 ευρώ

Στα «κάγκελα» οι δικηγόροι: Αντί για επίδομα τους δίνουν επιταγές κατάρτισης των 600 ευρώ

Σφοδρές αντιδράσεις στον κλάδο των δικηγόρων έχει προκαλέσει η εξαίρεσή τους από το επίδομα των 800 ευρώ που αρχικά τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr οι δικηγόροι είναι εξοργισμένοι, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεψε. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς φέρονται να έχουν πληρώσει τρέχουσες υποχρεώσεις θεωρώντας ως σίγουρο ότι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ. Στην πορεία βέβαια αυτό άλλαξε.

Μάλιστα σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως οι δικηγόροι θα λάβουν μία επιταγή κατάρτισης ύψους 600 ευρώ. Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση Σταϊκούρα προκάλεσε νέες σφοδρές αντιδράσεις. Τα social media πήραν «φωτιά» όπου οι δικηγόροι πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης, ενώ ζητούν από το Δικηγορικό Σύλλογο να προβεί σε όλες τις δέουσες πράξεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα τους.

Οι επιταγές κατάρτισης εγείρουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Καταρχήν ποιοι φορείς είναι αυτοί που θα αναλάβουν να τρέξουν την επιμόρφωση των δικηγόρων; Στην παρούσα φάση όλες οι δομές είναι κλειστές και όσο διαρκεί η πανδημία το ποιο πιθανό είναι να παραμείνουν. Επίσης αυτοί που θα αναλάβουν την κατάρτιση θα πληρωθούν επίσης για το έργο της παροχής κατάρτισης που θα παρέχουν; Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετά προγράμματα κατάρτισης τα οποία αφορούσαν στην ενίσχυση ανέργων. Όχι δικηγόρων αλλά ανέργων όλων των κλάδων. Εκεί παρατηρήθηκε το φαινόμενο να λαμβάνουν ιδιώτες ή φορείς χρήματα, από αυτά ένα μέρος να πηγαίνει στον άνεργο και τα υπόλοιπα να καταλήγουν στην τσέπη του ιδιώτη.

Πυρά κατά του αντιπροέδρου του ΔΣΑ

Βέβαια σε ότι αφορά το ΔΣΑ τα πράγματα δεν είναι ρόδινα. Στο στόχαστρο των δικηγόρων έχει μπει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θέμης Σοφός,μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα.

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr, μετά την ανάρτηση της συνέντευξης στο διαδίκτυο, δεκάδες δικηγόροι έσπευσαν να κατακρίνουν τον αντιπρόεδρο του ΔΣΑ για τα όσα είπε, κατηγορώντας τον ότι δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντά τους υπεραμυνόμενος του απροσδόκητου κυβερνητικού «κοψίματος» του επιδόματος των 800 ευρώ λόγω κορονοϊού προς τους «μικρούς» αυταπασχολούμενους δικηγόρους. Ο ίδιος μάλιστα τις τελευταίες ώρες μπροστά στις σφοδρές αντιδράσεις αναγκάστηκε να «κατεβάσει» τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Σε κάθε περίπτωση οι δικηγόροι στην παρούσα φάση έχουν δίκιο. Η πλειοψηφία τους άλλωστε, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο documentonews.gr δεν είναι ούτε μεγαλοδικηγόροι, αλλά παράλληλα είναι και αυτοδημιούργητοι που προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Από τη στιγμή που υπήρξε κυβερνητική εξαγγελία το να εξαιρούνται στη συνέχεια είναι κοροϊδία και την ίδια ώρα να μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ για επικοινωνιακές ανάγκες σχετικά με τον κορονοϊό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter