Στα λευκά Φλώρινα, Κοζάνη, Λάρισα, Ημαθία- Ξεπέρασε ακόμα και τα 20 εκατοστά το χιόνι (Photos – Video)

Στα λευκά Φλώρινα, Κοζάνη, Λάρισα, Ημαθία- Ξεπέρασε ακόμα και τα 20 εκατοστά το χιόνι (Photos – Video)

Στα λευκά ντύθηκαν χωριά της βόρειας Ελλάδα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης.

Στη Φλώρινα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης το ύψος του χιονιού μέσα στην πόλη ξεπέρασε τα 20 εκατοστά, ενώ στις ορεινές περιοχές έχει φτάσει σχεδόν στο μισό μέτρο.

Από νωρίς τα συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, κάτι που επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό παρά τις μεγάλες δυσκολίες λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης.

Η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά υπό το μηδέν και το θερμόμετρο δείχνει -1.





 Το έστρωσε στο κέντρο της Κοζάνης

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η χιονόπτωση ήταν έντονη στον Νομό Κοζάνης. Στην περιοχή Βλαστή επικρατούσαν συνθήκες χιονοθύελλας για ένα διάστημα, με το τοπίο να είναι κατάλευκο από νωρίς.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης η χιονόπτωση ήταν έντονη τη νύχτα, με το τοπίο να είναι λευκό τα ξημερώματα, με την θερμοκρασία να αγγίζει το μηδέν.

Χιονοπτώσεις σε Ημαθία και Λάρισα

Ίδια η κατάσταση το βράδυ και στη Νάουσα, όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση Ομοια ήταν η εικόνα σε Σέλι και Κουμαριά.

Στον Νομό Λάρισας, η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή της Ελασσόνας, και κυρίως στους δρόμους προς Κοζάνη, Γρεβενά, Κατερίνη, αλλά και στην περιοχή Λιβάδι, όπου το ύψος του χιονιού έχει φτάσει περίπου τους 10 πόντους. Το βράδυ, τα φαινόμενα εντάθηκαν και τα εκχιονιστικά έπιασαν δουλειά προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους.

Μηχανήματα ήταν σε ετοιμότητα στις περιοχές Ραψάνη, Καλλιπεύκη και Σπηλιά, ενώ στο Λιβάδι Ελασσόνας χρειάστηκε η παρέμβασή τους.

Χιόνι και στο Χορτιάτη

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης, στις ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης. Το χιόνι στον Χορτιάτη ξεπέρασε τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό, ενώ 11 εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη επιχειρούν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου- Χορτιάτη παραμένει κλειστός, όπως επίσης και ο δρόμος Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης. Επιπρόσθετα και στο επαρχιακό δίκτυο Λαγκαδά- Ηρακλείου έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων λόγω υπερχείλισης υδάτων.

«Επιχειρούν έντεκα εκχιονιστικά μηχανήματα από τις 12 το βράδυ, ενώ σε επιφυλακή έχουμε αλλά 10 οχήματα για τον αποχιονισμό της περιοχής. Έχουμε μοιράσει σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα 300 σακιά με αλάτι για τα δύσκολα σημεία των δρόμων, ενώ οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα κοινοτικά καταστήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας- Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Ιωάννης Ντίτσιος.

Κάτοικοι του Χορτιάτη επισημαίνουν ότι αν και είναι συνηθισμένοι στα χιόνια, τόσο έντονη χιονόπτωση μέσα στον Απρίλιο, σπάνια έχουν ζήσει στην περιοχή και δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από το ακραίο για την εποχή φαινόμενο. «Δέκα χρόνια ζω στον Χορτιάτη, πρώτη φορά βλέπω τόσο χιόνι, τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter