Στα «λευκά» η βόρεια Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές χιονίζει (Photos & Video)

Στα «λευκά» η βόρεια Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές χιονίζει (Photos & Video)

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Θεσσαλονίκης όπως στον Χορτιάτη, το Φίλυρο, την Εξοχή, το Ασβεστοχώρι και το Ωραιόκαστρο. Σε ποια περιοχή ο υδράργυρος άγγιξε -3 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σχολεία σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Δείτε επίσης: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη – Πού χρειάζονται αλυσίδες στη Μακεδονία

Κλειστά λόγω χιονόπτωσης θα παραμείνουν σχολεία σε περιοχές του δήμου Λαγκαδά.

Ειδικότερα με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Λαχανά, Σοχού και Βερτίσκου, λόγω της κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις).





Φίλυρο




Εξοχή

Στην Ε.Ο Σερρών -Θεσσαλονίκης το έστρωσε από νωρίς το πρωί

Αρκετό χιόνι υπάρχει μετά τα διόδια Στρυμονικο. Όπως αναφέρει το serraikanea.gr, η αντιπεριφέρεια Σερρών φρόντισε να σταλούν τέσσερις αλατιέρες οι οποίες φροντίζουν για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ημαθίας, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που οδηγούν στα δύο χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αλυσίδες χρειάζεται να τοποθετηθούν από τους οδηγούς στα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας– Τριών Πέντε Πηγαδιών έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο. Αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 20ο έως το 43ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Βέροιας – Δασκίου όπως επίσης και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 160ο ώς το 98ο χιλιόμετρο. Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στα τμήματα του οδικού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπου το πρωί είχε χιονίσει.

Δείτε το βίντεο του Σάκη Αρναούτογλου:

https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/videos/572359353564940/

Πρώτο χιόνι βόρεια Ελλάδα 3 Δεκεμβρίου 2019

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Dienstag, 3. Dezember 2019

 Ασθενή χιονόπτωση καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί και στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Σερρών, ειδικά στο ύψος του Λαχανά, ενώ το “έστρωσε” στην ορεινή Χαλκιδική.

https://www.facebook.com/1437140346/videos/10215254174574461/

Αρναία το πρώτο χιόνι ❄⛄❄⛄

Gepostet von Στέλιος Γεωρ. Ρήγας am Dienstag, 3. Dezember 2019

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σήμερα το πρωί οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Πέφτει και ο υδράργυρος

Οι πρώτες νιφάδες του 2019 έπεσαν χθες το βράδυ και στα ορεινά της Ξάνθης, της Ροδόπης, του Έβρου και της Φλώρινας, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στο ύψος του Πολύμυλου.


Mονοψήφιες τιμές δείχνει το θερμόμετρο στις πόλεις της Μακεδονίας. Στις 8 το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε μηδέν βαθμούς στην Κοζάνη, τέσσερις βαθμούς στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη και πέντε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΜΥ.

“Στις 03:30 άρχισε η χιονόπτωση. Από τη διασταύρωση του Χορτιάτη και πέρα, σε όλες τις κοινότητες έπεσε καλό χιόνι, κατά τις 07:00 το πρωι είδαμε μία ύφεση. Δεκαοκτώ εκχιονιστικά είχαμε έξω και ρίξαμε 150 τόνους αλάτι” ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε ότι “όλα τα σχολεία στον Δήμο λειτουργούν κανονικά, όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί και οι συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επιφυλακή μέχρι να υποχωρήσει η κακοκαιρία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα κοινοτικά καταστήματα για ό,τι χρειάζονται”.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Σταθμού Μακεδονίας το ψυχρό μέτωπο που εγκαταστάθηκε από χθες πάνω από τη δυτική, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη σταδιακά θα αποχωρήσει από το μεσημέρι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Χιόνια και στα Τρίκαλα

Με χιόνι… ξύπνησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα, χωρίς ωστόσο, μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω του χιονιού.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ συνδράμουν εννέα συνολικά μηχανήματα, συνιστώντας παράλληλα ο ίδιος στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

https://www.facebook.com/nikos.selinis/videos/1762537990544910/

Το πρώτο χιόνι είναι γεγονός!!!

Gepostet von Nikos Selinis am Dienstag, 3. Dezember 2019

Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης στο Νυμφαίο έκανε την εμφάνισή του και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής. Ο λόγος για βροχόπτωση όταν επικρατεί παγετός και το νερό της βροχής παγώνει ακαριαία όταν φτάσει στο έδαφος.

https://www.facebook.com/Meteo.Gr/videos/494044454560931/

Παγωμένη βροχή – Νυμφαίο 03/12/2019

Το φαινόμενο της παγωμένης βροχής εμφανίστηκε στο Νυμφαίο σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019!
Πρόκειται για βροχόπτωση όταν επικρατεί παγετός και το νερό της βροχής παγώνει ακαριαία στο έδαφος και σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Ο "μαύρος πάγος" όπως ονομάζεται η παγωμένη βροχή στο οδόστρωμα, είναι επικίνδυνος για την οδήγηση καθώς δεν διακρίνεται εύκολα από τους οδηγούς.
Τις επόμενες ώρες περιμένουμε μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και η βροχή θα μετατραπεί σε χιονόπτωση.

Βίντεο του Αναστάσιου Μητρόπουλου, forecast weather.

Gepostet von Meteo Gr am Dienstag, 3. Dezember 2019

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο, βρέχει στον Βόλο

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο και έτσι το βουνό των Κενταύρων σήμερα το πρωί «ντύθηκε» στα λευκά.

Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη έχουν 10 εκατοστά χιόνι τόσο το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, όσο και τα Χάνια, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στα Χάνια στους -3 βαθμούς.

Παρά την συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφ’ όσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία βρέχει, με την θερμοκρασία στον Βόλο να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες, όχι όμως και των ιπταμένων δελφινιών.


Στους -3 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Κοζάνη

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα του Meteo.gr, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους σταθμούς του δικτύου μας που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια (δεν περιλαμβάνονται στο σχετικό πίνακα) καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν (-4.8) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3.3).

Κλειστά τα σχολεία στο Σουφλί

Δεν προσήλθαν στα σχολεία σήμερα οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ειδικότερα, κλειστά είναι τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Δείτε επίσης: Κλειστά σχολεία στο Σουφλί λόγω του παγετού

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και χιόνια κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται έως το πρωί στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και αργότερα στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 0 έως 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 16 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα έως 18 βαθμούς) και στη Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα γίνουν βόρειοι 6 έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βόρειοι 5 έως 7 και στα νοτιοδυτικά έως 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και από το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, ενώ χιονόνερο ενδέχεται να πέσει και στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ (στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ), γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοανατολικοί έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Meteo.gr, Emy.grthestival.gr, seleo.gr, trikalavoice.gr, magnesianews.gr neaflorina.grserraikanea.gr, epiloges.tv

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter