Στα «λευκά» περιοχές της Θεσσαλονίκης – Κλειστά τα σχολεία, πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα «λευκά» περιοχές της Θεσσαλονίκης – Κλειστά τα σχολεία, πού χρειάζονται αλυσίδες
Πηγή φωτογραφίας: seleo.gr

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, πάνω από τα 300 μέτρα, μεταξύ αυτών και σε ορεινές περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Νιφάδες χιονιού πέφτουν στον Λαγκαδά, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, ενώ χιονόνερο καταγράφεται κατά διαστήματα και στα πεδινά του νομού. Στον Δήμο Λαγκαδά το χιόνι πέφτει πυκνό και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός προκειμένου το κύριο οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Λόγω των χιονοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου και η Τροχαία συνιστά τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην Ημαθία, από το 79ο έως το 98ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγάδια.

Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι του Κιλκίς

Με εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν χειριστές, οδηγοί και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σε μια προσπάθεια το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό, προσπελάσιμο και η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με ασφάλεια.

Σε ορεινές περιοχές, όπως Γρίβα, Καστανερή, Μ.Λιβάδια και Κούπα, Σκρα μέχρι τα όρια του νομού Κιλκίς με το νομό Πέλλας, επιχειρούν χειριστές και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, ενώ σημαντική είναι η συνδρομή των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου Παιονίας.

Πηγή φωτογραφίας: seleo.gr

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στο νομό Κιλκίς, από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας – Λιβαδίων. Στο νομό Πέλλας, από το 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες και σε τμήματα του δικτύου της Χαλκιδικής, συγκεκριμένα από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (Παλαιόχωρα έως Στρατωνίκη), από το 70ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου και Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

Πηγή φωτογραφίας: seleo.gr

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Ύστερα από επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, λόγω των χιονοπτώσεων, με απόφαση του δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες στην Δημοτική Ενότητα Λαχανά. Στη Δημοτική Ενότητα Σοχού δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες στην Τοπική Κοινότητα Σοχού και στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου, ενώ στην τοπική κοινότητα Ασκού τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Στη Δημοτική Ενότητα Βερτίσκου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες στην Τοπική Ενότητα Όσσας, ενώ το Ειδικό Σχολείο Λοφίσκου θα λειτουργήσει κανονικά.

Στις παραπάνω περιοχές, κλειστά θα παραμείνουν και τα αντίστοιχα ΚΔΑΠ και Παιδικοί Σταθμοί.

Για προληπτικούς λόγους, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αριστοτέλη, σήμερα, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και των παιδικών σταθμών θα παραμείνουν κλειστές στις κοινότητες Αρναίας, Στανού, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων, Στρατονίκης. Στις υπόλοιπες Κοινότητες, η λειτουργία των σχολείων θα διεξαχθεί κανονικά.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μόνο στην Τοπική Κοινότητα Ριζωμάτων στα ορεινά του δήμου Βέροιας, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Δήμου Βέροιας.

Στο μεταξύ, διακοπή ρεύματος σημειώθηκε από τα ξημερώματα σε τμήματα των περιοχών Πανοράματος και Χορτιάτη, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκεται επί ποδός για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter