Στα μανταλάκια κρεμά την κυβέρνηση η Ένωση γιατρών Λέρου-Πάτμου για το κενό στις αεροδιακομιδές

Στα μανταλάκια κρεμά την κυβέρνηση η Ένωση γιατρών Λέρου-Πάτμου για το κενό στις αεροδιακομιδές

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η ένωση γιατρών ΛΕΡΟΥ ΠΑΤΜΟΥ- ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ σχετικά με τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί σε ανακοίνωσή τους «Συνεχίζεται η απαράδεκτη, εγκληματική κατάσταση να μην υπάρχει εφημερεύων ιατρός στις αεροδιακομιδές Ρόδου, με αποτέλεσμα ασθενείς σε βαριά κατάσταση να μεταφέρονται με συνοδεία ιατρών των μονάδων υγείας, γεγονός που ενέχει κινδύνους για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών, παράλληλα αποδυναμώνονται οι ήδη υποστελεχομένες δομές υγείας . Οι γιατροί τις περισσότερες των περιπτώσεων λόγω και των περικοπών δρομολογίων αποκλείονται στον τόπο κατάληξης των διακομιδών»

Οι γιατροί εξηγούν ότι οι δημόσιες μονάδες υγείας της περιοχής έχουν φτάσει στα όρια τους, εξαιτίας της υποστελέχωσης, της κούρασης του προσωπικού, της αναστολής των αδειών, των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα όπως περιγράφουν στις 22/10/2021 έγινε αεροδιακομιδή αρρώστου με συνοδεία εφημερεύοντος ιατρού από το Κ.Υ Πάτμου στο Γ.Ν Ρόδου. Το ίδιο συνέβη στις 10/9/2021 ( από Κ.Υ Πάτμου και δεύτερο περιστατικό από το Γ.Ν-Λέρου σε διαφορετικές ώρες), επίσης στις 27/9/2021 ( πάλι δυο περιστατικά από Γ.Ν. Καλύμνου και από το Κ.Υ Πάτμου) (Η Ένωση μας έχει εκδώσει αντίστοιχες ανακοινώσεις)

Και εξηγούν: Στον τομέα αερομεταφορών ΡΟΔΟΥ υπηρετεί ένας ιατρός και ενισχύεται με μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα κεντρικά. Όμως με τις αναστολές λόγω μη εμβολιασμού, το ήδη μειωμένο προσωπικό δεν επαρκεί, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών έχει εμβολιαστεί.
Επομένως αρκετές ημέρες τον μηνά δεν υπάρχει εφημερεύων ιατρός στον τομέα των αεροδιακομιδών Ρόδου. Έως το τέλος του μηνά Οκτώβριου, δεν θα υπάρχει γιατρός εφημερίας στις αεροδιακομιδές Ρόδου.

Τέλος οι γιατροί αναφέρουν οτι η κυβέρνηση αξιοποιεί τις αναστολές για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων της δημόσιας Υγείας που αφορούν το ΕΚΑΒ και όχι μόνο. Άλλωστε τα περιβόητα ΣΔΙΤ (σύμπραξη με ιδιώτες) αποτελούν πρωταρχική στόχευση όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, υπηρετώντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο της υγείας. Τα αποτελέσματα της σταδιακής παράδοσης του ΕΚΑΒ , αλλά και της άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας, στους ιδιώτες που θησαυρίζουν και σε αυτόν τον τομέα θα έχει τραγικά αποτελέσματα για τον λαό μας. Απαιτούμε πλήρη στελέχωση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με ιατρικό και άλλο προσωπικό διασώστες –πληρώματα , έτσι ώστε να καλύπτονται όλες οι λαϊκές ανάγκες σε αυτόν τον τομέα και να συμβάλλει αυτό, στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών των νησιών μας, καθώς επίσης και όλων των άγονων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας”

Για το θέμα κατέθεσαν αναφορά στον υπουργό υγείας και βουλευτές του ΚΚΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter