Στα μανταλάκια κρεμάει το Euractiv τον Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα μετά την παραίτηση Κουρτς

Στα μανταλάκια κρεμάει το Euractiv τον Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα μετά την παραίτηση Κουρτς

Μόνο απαρατήρητος δεν περνάει από τον διεθνή Τύπο ο παραλληλισμός που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με την παραίτηση Κουρτς, μετά τις αποκαλύψεις για χειραγώγηση των ΜΜΕ, και τη μη παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη λίστα Πέτσα.

Το έγκριτο Euractiv, αναπαράγει την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την παραίτηση Κουρτς με αιχμές για τον «στενό πολιτικό του φίλο, Κυριάκο Μητσοτάκη» ενώ το δημοσίευμα, αφού κάνει αναφορά στην παραίτηση του καγκελαρίου της Αυστρίας υπό το βάρος των αποκαλύψεων, αναφέρεται στη «λίστα Πέτσα» και το κρατικό χρήμα που δαπάνησε η ελληνική κυβέρνηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται πως ο Κουρτς παραιτήθηκε αφού κατηγορήθηκε για χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ σε δημόσια κεφάλαια. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κρατικά χρήματα έχουν δοθεί στα ΜΜΕ από την ελληνική συντηρητική κυβέρνηση και όλα λειτουργούν ως συνήθως, δήλωσε το κύριο αντιπολιτευόμενο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αφού αναδημοσιεύει τη δήλωση Τσίπρα, αναφέρεται στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου «η Ελλάδα είχε μία από τις χειρότερες επιδόσεις σε επίπεδο ΕΕ. Κατατάσσεται 70 από 180 χώρες, ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (92) και τη Βουλγαρία (112)», αναφέρει.

Πηγή: Euractiv.com

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter