Στα μανταλάκια κρεμά τον Πρετεντέρη ο Ραγκούσης για τις… «πέτρες»

Στα μανταλάκια κρεμά τον Πρετεντέρη ο Ραγκούσης για τις… «πέτρες»

Στα «μανταλάκια» κρεμάει ο Γιάννης Ραγκούσης τα γραφόμενα και τον «παιδαριώδη» ισχυρισμό, όπως τον χαρακτηρίζει, του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, στο άρθρο του στα «Νέα» επέλεξε να παρερμηνεύσει τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τοις… μετρητοίς μία πασίγνωστη λαϊκή ρήση.

Εξ όσων γνωρίζουμε η φράση «παίρνω με τις πέτρες» χρησιμοποιείται ακόμα στην καθομιλουμένη, χωρίς φυσικά να χρειαστεί να λιθοβοληθεί κάποιος. Είναι λοιπόν μία μεταφορική διατύπωση, ευρέως διαδεδομένη, που κανείς στον δυτικό κόσμο δε λιθοβολείται. Όμως, ακόμα και τα αυτονόητα μετατρέπονται σε… ζητούμενα. Στο μυαλό του Γιάννη του Πρετεντέρη, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις, η λαϊκή ρήση (επειδή προφανώς χρησιμοποιήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) έγινε… απειλή.

Γράφει λοιπόν στη στήλη του «δεν γνωρίζω καμία αναπτυγμένη χώρα που οι πρωθυπουργοί και οι πολιτικοί απειλούνται με λιθοβολισμό».

Φυσικά, αυτό δεν έμεινε αναπάντητο από τον βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος περνά στην αντεπίθεση ο οποίος θυμίζει πως: «είμαι πράγματι γαλουχημένος στα νιάτα μου, στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μολονότι αντιμετώπιζε την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο, ο ίδιος προσωπικά εισηγήθηκε την κοινή κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό της Αριστεράς, στις δημοτικές εκλογές, καθώς και στις εθνικές εκλογές για τις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες».

«Είμαι όμως πράγματι και γαλουχημένος στα νιάτα μου, από σπουδαίες δημοσιογραφικές πένες και της εφημερίδας «Τα Νέα» εκείνης της εποχής.
Που έγραφαν και ξανάγραφαν καθημερινά για την άβυσσο που χωρίζει την προοδευτική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα την οικογένεια Μητσοτάκη. Αλλά αυτή, δημοσιογραφικά, ήταν όντως μια άλλη Ελλάδα. Ήταν μια Ελλάδα που δεν κοιμόσουν ΠΑΣΟΚ και ξυπνούσες ΝΔ αγαπητέ Γιάννη».

«Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι σήμερα να είσαι δημοσιογράφος που βλέπει το αδιάψευστο βίντεο με το τρομερό ψέμα του Πρωθυπουργού κι αντί να εγκαλείς τον Πρωθυπουργό, να «λιθοβολείς» το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τόλμησε να πει τη γνώμη του γι αυτό το ψέμα», καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter