Στα «μανταλάκια» το επεισόδιο Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζει αληθινές ερωτήσεις»

Στα «μανταλάκια» το επεισόδιο Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο: «Πρώτη φορά αντιμετωπίζει αληθινές ερωτήσεις»

Εκτενείς αρνητικές αναφορές κατεγράφησαν στον Διεθνή Τύπο στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμπόργκ Μπέγκελ.

Δείτε επίσης: Το γύρο του κόσμου κάνει ο εκνευρισμός του Μητσοτάκη στην ερώτηση της ολλανδής δημοσιογράφου

Το Reuters είδε «νευριασμένη υπεράσπιση» της μεταναστευτικής κυβερνητική πολιτικής από τη μεριά Μητσοτάκη ενώ σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος λέγεται ότι ο Μητσοτάκης ήταν «φανερά εξαγριωμένος».

Το Bloomberg σαφέστερα πιο επικριτικό τιτλοφορεί το δημοσίευμα του «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξέσπασε για τους πρόσφυγες σε συνέντευξη Τύπου». Εντωμεταξύ μέσα στο άρθρο αναφέρεται ότι ο «Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του» και ήταν «εμφανώς εξαγριωμένος».

Τα Τουρκικά μέσα όμως, όπως η Daily Sabah και το Anadolu, δεν έχασαν την ευκαιρία και εξέθεσαν τόσο την ελληνική μεταναστευτική πολιτική, όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Χαρακτηριστικά η Sabah υπενθύμισε ότι η ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου σχετιζόταν με τις αναφορές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Ενώ το Anadolu έκανε λόγο για παράθεση αποδείξεων από μεριάς της Μπέγκελ για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών από την ελληνική πλευρά.

Το Euractiv έκανε εκτενή αναφορά στο συμβάν θέτοντας το ερώτημα εάν η δημοσιογράφος μιλούσε ως ακτιβίστρια ή ο Μητσοτάκης αντιμετώπιζε για πρώτη φορά «αληθινές ερωτήσεις» ενώ σημείωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα «αναχαιτίζει» βάρκες από την Τουρκία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter