Στα «μαχαίρια» Μπακογιάννης- Θεοδωρικάκος για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Στα «μαχαίρια» Μπακογιάννης- Θεοδωρικάκος για την αστυνόμευση στην Αθήνα

Ένας ακόμη «γαλάζιος» εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΝΔ αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι ανεπαρκείς παρεμβάσεις του υπουργείου Προστασίας στο δήμο Αθηναίων έχουν εξοργίσει τον Κώστα Μπακογιάννη που θέτει ζήτημα εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην πόλη ενώ παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του καθώς τον «παρακαλεί εδώ και ένα μήνα» τον υπουργό Προστασίας για να συναντηθούν αλλά αυτός «έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα…».

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωση μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα» είπε συγκεκριμένα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε το πρόβλημα της παραβατικότητας που αντιμετωπίζει η Αθήνα «πάρα πολύ μεγάλο» και τονίζει πως αρκεί μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστεί κανείς.

Όπως υποστηρίζει έχει ήδη «χαρτογραφήσει την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα στην πόλη» και δηλώνει έτοιμος να παραδώσει στην κυβέρνηση τον «μαύρο χάρτη» της πόλης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο «δεν ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια» και παρότι τόνισε υπήρξε μια «πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας».

Η αντίδραση του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ.

Άμεση και σφοδρή ήταν η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου μέσω κύκλων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφού ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι διαφωνεί με τις λεγόμενες επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας και τονίζει πως η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου είναι διαρκής.

Αναλυτικά η δήλωση- απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter