Στα «όπλα» δικαστές και εισαγγελείς για το νέο δικαστικό χάρτη – Η μαζικότερη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών

Στα «όπλα» δικαστές και εισαγγελείς για το νέο δικαστικό χάρτη – Η μαζικότερη Γενική Συνέλευση των τελευταίων ετών

«Αναβρασμός» επικρατεί στις τάξεις δικαστών και εισαγγελέων σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήδη στην αυριανή ημέρα Σάββατο 9 Δεκεμβρίου Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναμένεται να δώσουν μαζικά το παρών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Η Γενική Συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου και θα παρευρεθούν εκατοντάδες δικαστές και εισαγγελείς από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ήδη για το νέο δικαστικό χάρτη η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει τοποθετηθεί δημοσίως εκφράζοντας την αντίθεσή της. Όπως επισημαίνεται το κλείσιμο δικαστικών καταστημάτων είναι δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την Παγκόσμια Τράπεζα και θα «αποτελέσει το πρώτο βήμα για την σαρωτική αλλαγή του δικαστικού χάρτη με την πλήρη κατάργηση των Ειρηνοδικείων και την διατήρηση λίγων Πρωτοδικείων και ακόμα λιγότερων Εφετείων στα πρότυπα άλλων χωρών με αντίστοιχο πληθυσμό (πχ Ολλανδία) αλλά εντελώς διαφορετική δικαστική, γεωγραφική και κοινωνική διάρθρωση»

Διαβάστε επίσης: Μειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Όχι» στο κλείσιμο δικαστικών καταστημάτων

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προτείνει την κατάργηση 50 περιφερειακών Ειρηνοδικείων, με την μεταφορά των υπηρετούντων εκεί σε πολυδύναμα δικαστήρια που θα σχηματιστούν στις έδρες των Πρωτοδικείων και μεταφορά δικαστηριακής ύλης (υποθέσεων) από τα Πρωτοδικεία σε αυτά. Μάλιστα η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter