Στα όργανα του κόμματος θα κληθούν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

Στα όργανα του κόμματος θα κληθούν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, διευθυντής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, τόνισαν πως οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος που διαφοροποίησαν την στάση τους κατά τη ψηφοφορία του ν/σ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα κληθούν από τα αρμόδια όργανα προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το θέμα.

Δίχως υψηλούς τόνους, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κ.Ο. του κυβερνητικού κόμματος ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται θέμα ποινών και «μαλώματος» προς τους Μπόλαρης, Μιχελογιαννάκης και Γενιά, Κασιμάτη. Ξεκαθάρισαν δε πως ήταν ενήμερη η Κ.Ο. για την στάση τους. «Δεν θα τους επιπλήξουμε, θα συζητήσουμε» είπαν και πρόσθεσαν πως δεν υπάρχει προβληματισμός, αλλά πρόκειται να γίνει ο ενδεδειγμένος απολογισμός. Αναφορικά με την απουσία του κ Κουράκη, αποσαφηνίστηκε πως δεν έδωσε το «παρών» για λόγους υγείας.

Από εκεί και πέρα, επικριτικοί ήταν για την στάση που τήρησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία απουσίαζε από τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, η ατάκα που ακούστηκε ήταν πως η κ. Γεννηματά από τη μία κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν είναι ιδιαίτερα Αριστερή, αλλά από την άλλη η ίδια στη ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου πήρε το αεροπλάνο και πέταξε για την Κρήτη για να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Αντιθέτως, θετική ήταν η αποτίμηση που έκαναν ο Κώστας Ζαχαριάδης και η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου για την στάση τόσο του Θανάση Θεοχαρόπουλου, όσο και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις δημοσιογράφων για την στάση των ΑΝΕΛ και πώς αποτιμά εν τέλει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική συνεργασία με ένα κόμμα που διακατέχεται από συντηρητικές αντιλήψεις σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η απάντηση ήταν πως δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση ιδεολογικής ενότητας, αλλά ειδικού σκοπού και συγκεκριμένα προκειμένου να βγει η χώρα από τα προγράμματα λιτότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter