Στα όρια του και το σύστημα υγείας στη Γαλλία – Αναμένουν έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες ώρες

Στα όρια του και το σύστημα υγείας στη Γαλλία – Αναμένουν έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες ώρες

Ο κορονοϊός συνεχίζει την επέλασή του στην Ευρώπη με την κατάσταση να είναι δραματική σε αρκετές ώρες. 

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει ήδη η Ιταλία και η Ισπανία ενώ έξαρση των κρουσμάτων αναμένεται τις επόμενες 48 ώρες και στη Γαλλία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Νοσοκομείων.

Όπως επισήμανε, τις επόμενες ώρες αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να κινδυνεύουν να φτάσουν σε σημείο κορεσμού. 

Το Παρίσι και τα προάστιά του έχουν πάνω από το ένα τέταρτο των 29.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που νοσηλεύονται στη Γαλλία, με σχεδόν 1.300 ανθρώπους να βρίσκονται στην εντατική. Ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν χθες το βράδυ σε 1.696.

«Θα χρειαστούμε σαφώς βοήθεια στην Ιλ-ντε-Φρανς (ευρύτερη περιοχή του Παρισιού) επειδή αυτό που συνέβη στην ανατολική Γαλλία έρχεται τώρα εδώ», δήλωσε ο Φρεντερίκ Βαλτού, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

«Θα βρεθούμε στο όριο των δυνατοτήτων μας σε 24 ή 48 ώρες. Θα χρειαστεί να υπάρξει μεγάλη αλληλεγγύη ανάμεσα στις περιοχές, τα νοσοκομεία και να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που θα μεταφερθούν», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι στην περιοχή του Παρισιού αγωνίζονται για την εξασφάλιση περισσότερων κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης και ιατρικού προσωπικού, όπως και για να μοιράσουν το φορτίο των νοσηλευομένων σε όλη την πρωτεύουσα και τα ευρύτερα προάστιά της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter